Ekonomi

Çalışanlara çifte müjde bakanlıktan geldi: Kritik gün yarın: EYT ve Asgari ücret meselesi netleşiyor!

Onlarca çalışan bu haberi bekliyordu. Bakanlık sonunda çalışmaların nihayete erdiğini ifade eden paylaşımda bulundu. 2023 yılı asgari ücret zammı ve EYT problemi için güncel gelişmeler aktarıldı. Bakan Vedat Bilgin Salı gününe işaret etti.

Yeni yıl asgari ücret rakamını belirlemek için 3.toplantı sonuçları bekleniyor. Son toplantı için Salı günü seçildi. Komisyon o kritik ücretin kararı için son kez toplanacak. 20 Aralık Salı günü yapılacak toplantı sonrasında taraflar uzlaşmaya varırsa sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak.

KIDEM SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU!

Tüm gözler yeni Asgari ücret artışındayken yaşa takılan milyonlarca çalışanın gözü EYT tasarısında. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin bütçe konusu ile ilgili içe sinecek bir planlama yapıyor. Özellikle işveren kesimi rahatlatacak kıdem tazminatı konusu ise kritik masada çözüme kavuşuyor.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞINI NELER ETKİLİYOR?

Kamuoyunun da gündeminde olan Asgari ücret konusu saatler sonra sonuca ulaşacak. Son 1 yılda 2 bin 853 TL olan asgari ücret enflasyon artışı ve ekonomik refah payı iyileştirmeleri ile 5 bin 500 TL’ye ulaştı. Piyasalarda ekonomik dengeyi sağlayabilmek ve enflasyon artışında halkın alım gücünü koruyabilmek için makul bir rakam ile yenilenme yapılması bekleniyor. Bakan Bilgin konu üzerine “İşçimize rahat nefes aldıracak ve tahribatı onaracak bir rakam belirleyeceğiz” yorumunda bulundu.

EYT NE ZAMAN SONUÇLANACAK?

Bakan Bilgin Erzurum’da düzenlenen bir açılışta Salı günü son uzlaşmaya varacağız, mesajını verdi. Gözler yarına çevrildi. Ortak masa çalışmalarında EYT’de gündemde yerini alıyor. Sürecin uzamasının nedeni olarak vatandaşların iş başlangıçlarının dijital ortama aktarılmasının uzun sürdüğü ifade ediliyor. “Yurt dışı konsolosluğuyla yoğun gündememiz var” diyen Bakan Bilgin; “Kıdem tazminat ödemelerini Nebati ile tamamladık. Kredi işi çözüldü. EYT’nin teknik sürecini bitirip Aralık ayı bitmeden meclise sunacağız” dedi.

İlgili Makaleler