Gündem

Elon Musk Twitter’ı oyuncağı haline getirdi: Yasağa uymayanın hesabı askıya alınabilir!

Kısa süre önce Twitter’ı satın alan Elon Musktan yeni bir hamle daha geldi. Yeni yasağı tüm sosyal medya kullanıcılarını şaşırttı. Elon Musk’ın bu hamlesinin sebebi anlaşılamadı.

Tartışmalı bir satın alma süreci sonunda Twitter hisselerini satın alarak kendine ait bir düzen oluşturmaya başlayan Musk gündemde olmaya devam ediyor. Hoşuna gitmeyen sevmediği hesapları banlayan Musk bu kez farklı bir yasağa imza attı.

YASAKLANAN VE ÜCRETLİ HALE GELEN O DURUM!

FILE PHOTO: Elon Musk’s Twitter profile is seen on a smartphone placed on printed Twitter logos in this picture illustration taken April 28, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Twitter kullanıcıları yeni yasağa göre uygulama içinde link paylaşımı yapamayacak. Bu yasak yalnızca Facebook, İnstagram gibi sosyal medya uygulamalarında geçerli olacak. Musk bu mecrada tek olmayı hedeflerken rakiplerinin adı kendi sahibi olduğu platformda geçsin istemiyor. Bu tavrı caydırıcı olması için link paylaşımı için ücret talep ediyor.

Musk’a göre farklı platformlardan kişi link paylaştığında tanıtım yapma amacı güdüyor. Bir nevi reklam olarak gördüğü bu hamle için para isteme kararına vardı. Twitterda kendinden söz ettirmek isteyen İnstagram ya da Facebook uygulamaları için ek para istenecek.

YASAĞI DELEN NEYLE KARŞILAŞACAK?

Ek ödeme yapılmadan rakip firma link tanıtımı yapılamayacak. Bu yenilik için Twitter yöneticileri çalışmalara başladı bile. Rakiplerini ötekileştirerek adeta meydan okuyan Musk’ın bir sonraki hamlesi merak ediliyor. Musk kısa süre önce mavi tik sahiplerinden aylık para almaya başlamıştı. Ortaya konan yasakları delenler farklı yaptırımla karşılaşacak.

Twitter’ın kabul etmediği platformlar; İnstagram, Nostr, Facebook, Mastodon, Tribel, Post, Truth Social. Bu sosyal medya ağları kullanılarak profil adresine link paylaşımı yapılamayacak. Eğer paylaşılan içeriklerde bu durum fark edilirse anında kaldırılacak.URL gizleyici sistemleri kullanmak ve davetiye gönderimi sağlamak aykırı kabul ediliyor. Musk’In hassas olduğu bu konuda kuralları çiğneyen kişinin hesabı askıya alınacak. Bu yasağın ileri boyutunda hesap kapatılacaktır.

İlgili Makaleler