Gündem

Beslenme ve kantin harcaması için çocuğa nakdi destek geldi! Belediyeden öğrencilere aylık cep harçlığı müjdesi!

Devletin dar gelirli ailelere yönelik sunduğu sosyal destek hizmetlerine belediyelerde katılıyor. Ankara büyükşehir belediye başkanı sosyal yardım hizmetleri kapsamında çocuklara aylık düzenli kantin desteği verileceğini duyurdu. Öğrencilere yönelik yapılacak bu destek çocukların kantin masraflarının karşılanmasını sağlayacak.

Ankara büyükşehir belediyesi tarafından başlatılacak bu yepyeni adım bir ilke imza atacak. Gittikçe artan gıda fiyatları her gün okula beslenme götürmek zorunda olan çocukların ailelerini de olumsuz etkiledi. İlkokul öğrencilerini destekleyebimek için  kantin masraflarının karşılanabileceği yepyeni bir sistem başlatılıyor.

BESLENME VE KANTİN DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?

Ankara büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş yeni yıl ile beraber sosyal destek alan Başkent kart sahibi ailelerin çocuklarının kantin masraflarının karşılanabilmesi için ilk ışığı verdi. Başlangıçta pilot olarak seçilen belirli ilçelerde yapılacak olan uygulama 60 bin öğrenciyi kapsayacak.

Destekten faydalanan ailelerin çocuklarına kişi başı olarak ödenecek aylık tutar 330 TL olarak belirlendi. Çocukların kantin masraflarını karşılayabilmeleri için sunulacak olan destek Başkent kart içerisine yüklenecek içindeki tutar sadece kantin harcamasında kullanılabilecek.

BESLENME VE KANTİN DESTEĞİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Belediye başkanı Mansur Yavaş: “Hem eğitimde hem de gündelik hayatta fırsat eşitliği gerekliydi. Çocuklarımız için bunu yapıyoruz ve buradayız” dedi. Bu açıklamayı bir video ile paylaşarak duyurdu. Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ocak ayından itibaren ailelerin destekten faydalanabilmeleri için ilk etapta 14.000 toplamda ise 60.000 ilköğretim öğrencisi için bu fırsat sunulacaktır. Günlük öğün desteği başlatılıyor” dedi.

Başkan Mansur yavaş’ın yaptığı paylaşımda eklemiş olduğu videolu gönderide yer alıyordu. Bu gönderide yapılan desteğin detaylarını da sundu: “Haberlerde aç kalan çocukları görüyor takip ediyor ve üzülüyoruz. Açlıktan dolayı ağlayan çocuklar olduğunu duyuyoruz ve bu bizim sorumluluğumuzda. Sosyal destek kapsamında ailelerimize yılbaşından itibaren belirli ilçelerde başlatılacak pilot uygulamaz zamanla Ankara’nın tüm illerine yayılacak. Başkent kart kullanılarak kantin alışverişi öğrencilere destek olacak” dedi.

İlgili Makaleler