Ekonomi

Bu kampanya ile emekli yeni yıla borçsuz girecek: Emekli borç kapatma kredi başvurusu nasıl yapılır?

Emeklilere müjde niteliğindeki haber yeni yıla girmeye sayılı günler kala peş peşe açıklandı. Kredi borcu olan emekliler için fırsat olarak değerlendirilebilecek bu süreç yeni yıla borçsuz olarak girebilmeyi sağlayacak.

Kredi borcu olan emekli için borç kapatma kredisi altında bankaların sunduğu teklifler ardı ardına sıralanmaya başladı. Özel bankaların bu teklifleri cazip gelmeye başladı.

BORÇ KAPATMA KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Emeklilere sunulan özel kredi paketleri arasında ön plana çıkan bankalar; ING, TEB, QNB Finansbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti BBVA yerini aldı. Emekliye özel sunulan borç kapatma kredisi ile güncelde var olan borcun kredi veren bankanın faiz oranları üzerinden yapılandırılmasını mümkün hale getiriliyor. Farklı bankalarda yer alan ihtiyaç kredileri bu sayede tek bir çatı altında bir araya getirilebiliyor.

Emeklilerin faydalanabileceği borç kapatma kredisi fırsatından faydalanmak isteyenlerin başvuru formunu doldurarak kısa sürede kredi sürecini başlatması mümkündür. Bunun için banka şubesine gitmeye gerek kalmadan müşteri temsilcisine bağlanarak kısa sürede kredi başvurusu iletilebilir. Başvuracak kişinin taksit tutarı, aylık gelirinin yarısını geçmemelidir. İdari ya da yasal bir takip borcu bulunmamalıdır.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Günümüz online bankacılık sistemleri bankaya gitmeye gerek kalmadan dijital ortamda kredi başvurusunu yapabilmeyi kolaylaştırıyor. Emekli borç kapatma kredisi adı altında yapacağı başvuru için bankanın uygulamasına giriş yapması gerekiyor. Ardından “Emekli” kategorisi altında yer alan “Banka kredisi” seçeneğine tıklayarak başvuru tamamlanabilir.

Borç kapatma kredisi veren bankalar arasında QNB Finansbank 50.000 TL’ye kadar krediyi 60 ay vadeye bölerek güncel faiz oranları üzerinden emekliye sunuyor. Öte yandan Denizbank transfer kredi kampanyası ile 65.000 TL kredi tutarını 60 ay vadede banka müşterisine tahsis ediyor. Borç kapatma kredileri 36 aydan başlayarak 60 aya kadar vadelendirilebiliyor.

İlgili Makaleler