Ekonomi

Aile Bakanı sürpriz yaptı herkese 1.250 TL yattı! Yeni yıl öncesi hesaplarınızı kontrol edin: Aile Destek Ödemesi erken yatırıldı!

Dar gelirli ailelere yönelik ödenen destekler Aralık ayı itibariyle ödenmeye başlanmıştı. Bu ay içerisinde dul, yetim yardımları, engelli ve bakım aylıkları hesaplara geçirildi. Kısa süre önce devlet zamlı olarak hesaplara yatırmaya başladı. Aile Destek Ödemeleri de ay başında hesaplara yatırıldı.

Devletin aldığı yeni bir karar ile yeni yıla girmeden Ocak ayında ödenmesi gereken Aile Destek Ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. Vatandaşların cep telefonlarına aynı anda otomatik olarak mesaj gönderildi. Başvuru yapılmış ve destekten yararlanma hakkı kazanmış tüm vatandaşlar 29 Aralık tarihi itibariyle PTT şubelerine giderek destekten faydalanabiliyor.

YAZILI MESAJLA PAYLAŞTI!

Aile Destek Ödemeleri zor durumda olan ailelerin kişi başına düşen milli gelir üzerinden yapılan hesaplama ile belirleniyor. Bu ödemeler Bakan Derya Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre 3 milyon haneye ulaştı bile. Bu rakam 3,8 milyar TL tutarına denk geliyor.

Bakanlık tarafından beklenmeyen bir hamle ile yeni yılda ödenmesi gereken Aile Destek Ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandı. Bakan Derya Yanık sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklamada bulundu.

DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR SÜRECEK?

Bakan Derya Yanık sözlerinde Ocak ayına dikkati çekti. “İlk hafta yapılacak olan ödemeler öne çekildi ve 29 Aralık Perşembe itibariyle hesaplara yatırıldı” müjdesini verdi. Ardından 3 milyon hanenin , 9 milyar TL destekten faydalandığını ifade ettiği konuşmasında Çocuk Desteği Birleşeni konusuna da değindi. Önümüzdeki yılın sonuna kadar 3 milyon haneye ulaştırılan desteğin 13 milyar TL’yi aşacağını ifade etti.

Aile Destek ödemesinden faydalanmak isteyenler e-devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giriş yaparak başvuruda bulunabiliyor. Başvuru yapmak isteyen kişiler belirli şartları taşıdıklarında 12 ay boyunca 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen rakamı hesabında bulabiliyor. Ödemelerin son tarihi belli oldu. Aile Destek Ödemesi kapsamında yapılan yardım Bakanlık tarafından Temmuz ayında gerçekleştirilerek sona erecek.

İlgili Makaleler