Gündem

EYT’lilerin ilk maaşı Ahbap Derneğine! Haluk Levent EYT’lilere “Sözünüzü unutmayın!” diyerek çağrıda bulundu!

Ahbap derneğinin kurucusu ve ünlü şarkıcı Haluk Levent EYT müjdesi ile sevinen hayranlarına seslendi. “Verdiğiniz sözü unutmayın” diyerek çağrıda bulundu. EYT’lilere verdiği desteği hatırlatarak “İşte o gün geldi” yorumunda bulundu.

Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyordu. Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olabilecek. 2 milyonu aşkın kişinin başlayacak erken emeklilik süreci tüm ülkede büyük yankı uyandırdı. Öte yandan EYT yasasının geçerli olabilmesi için Ankara’da düzenlenen mitingde halkı yalnız bırakmayan şarkıcı Haluk Levent o günleri hatırlattı: “Bağışlarınızı bekliyoruz” dedi.

“İŞTE O GÜN GELDİ!”

EYT yasa tasarısı kapsamında 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı kazandı. Belirli bir yaş sınırı temsili olarak verilecek sözlerini Cumhurbaşkanı yalanladı. Yaş sınırının tamamen kalktığını ifade etti. Yapılan açıklama sonrası Haluk Levent sosyal medya hesabı üzerinden EYT’lilere seslendi.

Yaptığı paylaşımda: “Ankara’da size destek için gelmiştim ve bana söz vermiştiniz” diyerek şu yorumda bulundu:

“EYT’li dostlar sizler için desteğe gelmiştim ve bana ilk aylığımız ile bir öğrenci okutacağız, demiştiniz. İşte o gün geldi. Ahbap Derneği öğrenci bursları için bağışlarınız bekleniyor” dedi.

MİTİNGDE EYT’LİLERE DESTEK ÇIKMIŞTI!

Dün akşam Cumhurbaşkanı tarafından paylaşılan EYT açıklaması sonrası bu sabah saatleri itibariyle yurdun belirli bölgelerinde SGK kurumları önünde uzun kuyruklar oluştu. Bu müjdeli haber sonrası pek çok kişi prim borcunu yatırabilmek, başlangıç tarihini erkene çekebilmek ve dilekçe verebilmek için kurumlara akın etti.

Pek çok kişinin zihninde sürecin nasıl ilerleyeceğine yönelik sorular bulunuyor. EYT sürecinde bundan 3 yıl önce bir araya gelen halk mağduriyetini ifade edebilmek için Ankara’da sesini duyurmuştu. Haluk Levent o güne istinaden mitinge katıldığını, vatandaşlara destek olduğunu ifade ederek burs bağışlarını beklediğini duyurdu.

İlgili Makaleler