Gündem

En son 90 yıl önce görülmüştü! Niagara şelalesi buz tuttu! Sincaplar buz kemirmeye başladı! Neler oluyor?

Amerika kara günler geçiriyor. Kanada sınırında yer alan Niagara şelalesi esrarengiz bir şekilde dondu. Bu felakette beklenmeyen ve şiddetli soğukların etkisinin payı oldukça büyüktü.

Amerika’nın Kuzey eyaletlerinde özellikle yılın bu dönemlerinde doğal şartların elverişsizliği nedeniyle hava ve kara ulaşımı sekteye uğruyor. Tüm yurdu etkisi altına alan kar ve soğuk fırtınası sonunda görülmeyen bir felaketi de beraberinde getirdi.

TURİSTLER AKIN ETTİ!

Niagara şelalesi filmlere konu olacak bir görüntü ile vatandaşı şaşkınlığa uğrattı. Dondurucu soğuklar parkın tamamının buz tutmasına neden oldu. Bu görüntüyü ilginç kılan ise bundan yaklaşık 90 yıl önce yaşanan bir vaka olmasıydı.

Şelalenin fotoğrafı sosyal medyada bir anda yayıldı. Turistler yıllar önce karşılaşılan günümüzde yeniden görülen bu eşsiz manzarayı görüntülemek için parka koştu. Dondurucu soğuğun altında buz tutmuş şelalenin fotoğrafı görülmeye değerdi.

EN SON 90 YIL ÖNCE…

Niagara şelalesi en son 1932 yılında şiddetli kutup soğuklarının etkisinde kalmış ve buz tutmuştu. Bu manzarayı kaçırmak istemeyen turistler şelalenin önünde fotoğraf çektirdi. Amerika’nın Kuzey bölgesindeki Niagara Şelalesinin yer aldığı park alanı yabani hayvanları barındırıyor.

Öte yandan kameralara parkın içerisindeki bir sincap takıldı. Parkın tamamı kar ve buzullarla örtülü olduğu için yiyecek bir şey bulabilmek imkansızdı. Fotoğraflanan bir sincabın karı kemirdiği görüntüler herkesi hayret ettirdi. Bir yandan kara kışa teslim olan Amerika’nın dışında Kanada ve Meksika’da soğuk havalar nedeniyle ölüm haberleri de gelmeye başladı. Alınan son haberlere göre Kuzey Amerika kar fırtınasına teslim olmuş durumda. Kanada, Meksika ve Amerika’da 57 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 23 Aralıktan bu yana süren soğuk havalar etkisini göstermeye devam ediyor.

İlgili Makaleler