Magazin

Sosyal medya bu haberle çalkalandı: Fenomen isim tecavüz suçlamasıyla yargılanacak!

Sabah saatleri itibariyle sosyal medyada geniş yankı bulan çevre aktivisti ile yaşadığı tartışma nedeniyle gözaltına alınan isim herkesi korkuttu. Sosyal medyanın yakından takip ettiği fenomen isim Andrew Tate gözaltına alındı.

Andrew Tate ve karıştığı olay ile ilgili açıklama yapıldı. Çevre aktivisti Greta Thunberg ile seviyesi yüksek bir tartışma yaşadı. Romanya’da gözaltına alındı.

Tate henüz 36 yaşında bir yandan iş adamı pozisyonunu sürdürürken öte yandan Kick Boks ve Boks spor dalı ile ilgileniyordu. Sosyal medya hesabı üzerinden de oldukça fazla takipçisi bulunuyordu.

Sabah saatleri itibariyle yayılan haber ile hapse atılma riski bulunduğu gözaltına alınma haberi duyuldu. Bu haber oldukça hızlı yayıldı. 30 Aralık tarihine damga vuran haberler arasında yerini aldı.

TATE NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

En çok merak edilen bu olay nasıl yaşandı? sorusuydu. Aktivist Greta ile yaşamış olduğu tartışma gittikçe büyüdü. Öyle ki hem kendisi hem de kardeşi Romanya’da apar topar gözaltına alındı. Karakola götürüldü. Ortaya atılan iddia ise oldukça büyüktü. Gözaltına alım süreci sonrasında Tate ve kardeşi için insan kaçakçısı olduğu yönünde bilgi paylaşımı yapıldı. Paylaşılan haber yalnızca bu da değildi. Herkesi şaşkınlığa uğratan şey kardeşlerin farklı isimlere yönelik tecavüz suçlaması da bulunuyor. Savcılık bu konu üzerine de net bir açıklama yaptı. Zorla kadınların görüntülerini çekerek pornografik içerik oluşturarak bunlardan para kazandıkları ortaya çıkarıldı. Bu konuda 6 kadın hakkında suç duyurusunda bulundu.

TATE KİMDİR?

Suçlamaların odağında yer alan Andrew Tate kimdir? Tate, 1 Aralık 1986 yılında Amerika’da hayata gözlerini açmış iş adamıdır. İlerleyen yaşı ile kick boksa merak salmıştır ve bu alanda 3 kez dünya şampiyonluğu elde etmiştir. Uzun süre burada yaşadıktan sonra İngiltere’de hayatına devam etmiştir ve burada Boks ve Kick boksa ilgi duymaya başlamıştır. İş adamı unvanı ile faaliyette bulunan Tate resmi olarak 3 milyon dolar servete sahiptir.

İlgili Makaleler