Ekonomi

EYT’lilerin ilk maaşlarına ek 7 bin TL ödenecek! Yeni yılın ilk promosyon kampanyası belli oldu!

Emekliler yılın ilk günleri itibari ile 3 Ocak Salı gününü bekliyor. Gözler yeni yılda yapılacak zamlara çevrilmişken bankalar emeklilere özel fırsatlarını oluşturmaya devam ediyor. Özellikle EYT sürecinden faydalanacak vatandaşların ilgisini çekecek bu kampanya Akbank tarafından duyuruldu.

Emekli maaşını Akbank’tan almaya başlayacak olanlar için 7000 TL’ye kadar promosyon teklifi sunuldu. Meclisten geçecek düzenleme sonrası 1 Şubat itibariyle alınabilecek ilk emekli aylığı Akbank üzerinden yapıldığında geri ödemesiz 7.000 TL’den faydalanabilecek.

AKBANK 7 BİN TL PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İlk kez emekli olacaklar ya da farklı bir bankada emekliliği bulunanlar Akbank’a geçme talebinde bulunarak 7000 TL’ye kadar promosyondan faydalanabilir. SSK, Emekli Sandığı ya da Bağ-kur emeklileri için tanımlanan bu fırsat 31 Ocak 2023 tarihine kadar devam ediyor.

Alınan emekli maaşının tutarına göre promosyon rakamı farklı olabiliyor. Bankanın belirlediği teklifte 4.200 TL’den başlayarak 7000 TL’ye kadar ulaşan promosyondan faydalanılabilir. Burada önemli olan kişinin 3 yıl boyunca aynı bankada kalma sözü vermesidir. Emekli maaşını ilk kez alacaklar bankaya giderek başvuruda bulunmalı ve promosyon sözleşmesini imzalamalıdır. Farklı bir bankada emekli maaşı almaya devam edenler ise mobil uygulama üzerinden ya da müşteri hizmetleri hattını arayarak emekli maaşı taşıma işlemlerini tamamlayabilir.

AKBANK PROMOSYON ÖDEME TABLOSU

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekliliği bulunanların mobil işlem yapabilmeleri için Akbank mobil uygulamaya girmeleri şifresini girmesi gerekiyor. Ana sayfada yer alan “Kısayollar” bölümüne gelinmelidir. “Başvuru ve nakit ihtiyaçlar” menüsüne geçilmelidir. Açılan sayfa içerisinde “SGK emekli maaşı işlemleri” alanı seçilerek buradan kontroller sağlanabilir.

Akbank emekli promosyon ödemesini alanlar maaş hesaba yatmadan 2 gün önce faizsiz olarak para çekim talebinde bulunabiliyor. Geri ödemesiz 7.000 TL’ye kadar sunulan nakit promosyon tutarı alınan ilk maaşın ardından hesaba otomatik olarak yatırılıyor.

Aşağıdaki tablo incelenerek alınan maaşa göre ne kadar yatırılacağı net olarak öğrenilebilir:

  • 3.500 TL’ye kadar alınan emekli aylığına 4.200 TL
  • 3.500 TL – 7.500 TL arası alınan emekli aylığına 4.850 TL
  • 7.500 TL – 10.000 TL arası alınan emekli aylığına 6.250 TL
  • 10.000 TL ve üzeri alınan emekli aylığına 7.000 TL

İlgili Makaleler