Kamu Haberleri

Zabıt Katibi, Mübaşir ve İnfaz Koruma Memurluğu’na 60 KPSS ile Başvuru Alınsın Talebi

Adalet Bakanlığı’nın uzun süredir merakla beklenen personel alım ilanı geçtiğimiz hafta ilana çıktı. 

Bakanlığın kendi internet sitesi üzerinden yayımlanan duyurular ile adaylara duyurulan alımlar için on binlerce aday başvuru yapıyor. 

Ancak alımlara başvuru yapmak istediği halde başvuru şartlarını sağlayamadığı nedeniyle başvuru yapamayan çok sayıda aday bulunuyor. Adayların başvuru şartları konusunda taleplerini dile getiriyoruz.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI İÇİN 60 KPSS TALEBİ

Adalet Bakanlığı merkez birimleri ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak alımlarda toplam istihdam edilecek personel sayısı 12 bin 713. 

Alımlar Zabıt Katibi, İcra Katibi, Mübaşir, İnfaz Koruma Memuru, Şoför, Teknisyen, Sağlık Personeli, gibi çok sayıda kadroya yapılacak. 

KPSS Şartı Değiştirilsin

İlanın yayımlanmasının ardından ilk bakılan şartlardan birisi KPSS şartı oldu. Değişebileceği gündemde yer alan alımlar için herhangi bir değişiklik yapılmadı. Adalet Bakanlığı daha önceden yapmış olduğu alımlarda olduğu gibi başvuruları en az 70 KPSS ile kabul edeceğini duyurdu. 

Şartların netlik kazanması ile birlikte bazı adaylar başvurular için belirlenen başvuru şartının 60’a düşülmesini istedi. Bunun için sosyal medya etkinlikleri düzenleyen adaylar son başvuru tarihi sona ermeden bu konuda düzenleme talep ettiler. 

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Sizce KPSS puan şartı bu aşamadan sonra değişmeli mi? KPSS şartı 60 olarak düzenleme yapılmalı mı?

Görüşlerinizi yorum olarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir