EkonomiGündem

Ankara Trabzon Uçak Bileti

Her sene yaylalarında düzenlenen şenlikleriyle ünlü Trabzon, Doğu Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biridir. Yemyeşil orman ve yaylaların mavi denizle buluştuğu Trabzon’a düzenlenen doğa seyahatlerinin sayısı her geçen gün artmakta; ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından tatil severler buradaki güzellikleri görmek için bölgeyi ziyaret eder.

Trabzon’u ziyaret etmek için en güzel zamanın kesinlikle yaz ayları olduğunu söyleyebiliriz, yazın yemyeşil olan yaylalarda gezmek ayrı bir keyifli olacaktır. Ankara’nın şehir hayatından sıkılanlar kafa dinlemek için Trabzon’u sık sık tercih eder. Bilet Dükkanı’nın avantajlı kampanyalarından faydalanarak en uygun Ankara Trabzon uçak bileti satın alabilir ve eşsiz bir tatil planı yapabilirsiniz.

Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Trabzon’a hizmet veren Trabzon Havalimanı, şehrin Pelitli beldesinde yer alır. Şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Şehir merkezine en yakın havalimanlarından biri olan Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak oldukça rahat ve hızlı olacaktır. Bunun için pek çok seçeneğiniz mevcut.

Trabzon’un hemen hemen her ilçesine havalimanından otobüs kaldıran Havaş firmasının şehir merkezine gitmek için Şehir Merkezi (Beşirli) aracına binmelisiniz. Trabzon Havalimanı’ndan yolcu alımına başlayan Havaş otobüsleri şehrin birçok noktasına uğrar. Havalimanından son durağa kadar yolculuk yaklaşık yarım saat sürmekte olup bilet fiyatları 2023 yılı itibariyle 32 Türk Lirası olarak güncellenmiştir.

Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine belediye otobüsleri ve taksi ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara Trabzon uçak bileti olan yolcular genelde konforlu olmasından dolayı taksi tercih eder.

Ankara Trabzon Uçak Bileti Fiyatları

Seyahate çıkmadan önce yolcular Ankara Trabzon uçak bileti fiyatları konusunda araştırma yapar. Ankara Trabzon uçak bileti fiyatları; seyahat tarihi, hava yolu ve uçuş saatlerine göre farklılık gösterebilir. AnadoluJet ile seyahat edecek olan yolcular 973 TL’den başlayan fiyatlarla doğrudan Trabzon’a ulaşabilir. Bunun yanında çok sayıda aktarmalı uçuşlar da bulunur.

Trabzon’da Gezilecek Yerler

Ankara Trabzon uçak bileti satın almış olan tatil severler için hazırladığımız rehber niteliğindeki bu yazıda Trabzon’a indiğinizde gidilmesi gereken başlıca mekanları bulabilirsiniz. Bunlardan ilki Sümela Manastırı’dır. Büyüleyici görüntüsü ve kayalıklara oturan binasıyla Sümela Manastırı, Trabzon’a gelen gezginlerin uğradığı ilk noktalardan biri.

Bir diğer görülmesi gereken yer Trabzon Ayasofyası’dır. Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen kilise Osmanlıların Trabzon’u fethetmesinden sonra camiye dönüştürülmüştür.

1958 yılında müzeye çevrilen Trabzon Ayasofyası bugün yeniden cami olarak kullanılmaktadır.

Doğa güzelliklerine hayran kalacağınız, ailecek ya da tek başınıza tatile çıkabileceğiniz, romantik bir tatil planlayabileceğiniz Trabzon için https://www.biletdukkani.com/ankara-trabzon-ucak-bileti adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler