Gündem

Sağlıklı Dişler İçin Ankara İmplant Uygulamaları

Bazı kişilerde çeşitli sağlık sorunları, darbeler ya da yaşa bağlı diş eksiklikleri görülmektedir. Gelişen cihaz teknolojileri ile eksik dişler sorun olmaktan çıkıyor. İmplant, bu sorunun çözümü için kullanılan en yaygın tedavi şeklidir. Çene kemiğinin içerisine, titanyumdan üretilmiş vidalar yerleştirilmektedir. Vidaların üzerine, protez diş yerleştirilir.

Ankara implant tedavisi esnasında diğer dişlere zarar verilmemektedir. Sağlıklı dişlerin kesilmesine gerek yoktur. Bu tedavi ile rahatlıkla yemek yiyebilir sıvı tüketebilirsiniz, çünkü yerleştirilen titanyum çiviler kök görevi görmektedir. Dişin sahip olduğu doğal işlevlerin tamamını geri elde edilmektedir.
Eksik dişlerin yerine, birebir aynı özelliklere sahip yapay dişler yerleştirilmektedir. Ağıza düzgün yerleşmeyen protez dişler için de iyi bir alternatif sunmaktadır.

• İmplant tedavisi ile doğal dişlerin fonksiyonları elde edilebilir.
• Doğru bakım ile uzun yıllar kullanım sağlanabilmektedir.
• Yerleştirilen malzemelerde aşınma ve bozulma yaşanmaz.
• Eksik dişlerin tedavisinde en etkili yöntemdir.

Ankara İmplant Tedavisi Esnasında Yapılan İşlemler

Tedavi işlemi yapılmadan önce detaylı bir muayene süreci gerçekleştirilir. Çene kemiğinin ölçüsü alınır ve eksik dişin tespiti yapılır. Dental İmplantın yerleştirilmesi için iki seçenek bulunmaktadır. İlk seçenekte, işlem tek aşamalı olarak gerçekleştirilir ve geçici başlık takılır. İki aşamalı işlemde ise uygulamanın üzeri diş eti ile kaplanır ve iyileşme süreci beklenir. Protez daha sonra takılır.

Titanyum implantlara yeni alternatif olarak zirkonyum kullanılmaktadır. Dar çene kemiğine sahip kişilerde, dayanıklılığın arttırılması için kullanılır. Bu maddelerin vücuda herhangi bir zararı yoktur.

Zamanla aşınmaz ve renk değişikliği meydana gelmez. Ankara implant işlemleri esnasında, süreç en doğru uygulamalar ve doğru tedaviler ile ilerlemektedir.

Uzm. Dt. Ela Çabuk Renklibay ile iletişime geçerek yaşadığınız problemlerin çözümü için detaylı bilgi sahibi olabilir, randevu oluşturabilirsiniz.

İmplant Uygulamaları İçin Fiyat Bilgisi

Ankara implant oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Sürecin uzunluğu hasta durumlarına göre değişiklik gösterebilir. Ancak bu diş tedavisi için net bir ücret söylemek mümkün değildir. İmplant ücretleri; uygulanacak markaya, hastanın diş yapısına ve dişlerin ne kadar eksik olduğuna bağlı olarak farklılık göstermektedir. İmplant markaları, sağlık açısından aynı özelliklere sahip olsa da içeriğinde bulunan maddeler, dayanıklılık ve uzun ömürlü olması açısından değişik niteliktedir.

Tedavi sürecinde kullanılan pek çok malzeme yurt dışından ithal edilmektedir. Bu sebeple Dolar ve Euro bazında fiyat farkları oluşmaktadır. En doğru ücretler ve ödeme avantajları için Uzman Diş Hekimi Ela Çabuk muayenehanesinden bilgi alabilirsiniz.

İlgili Makaleler