Personel Alımı

Üniversite bünyesine, farklı branşlarda personel alımı yapılacağı bilgisi verildi! Son başvuru tarihi ise 15 Aralık…

Hacettepe Üniversitesi, farklı kadrolar yaşanan personel eksikliğini yeni personel ilanı yayınlayarak kamuoyuna duyurdu. Üniversite bünyesine 15 Aralık 2023 tarihine kadar, 16 sözleşmeli personel alımı yapılacağı bilgisi verildi.

Üniversite bünyesinde yaşanan personel eksikliğini gidermek adına yeni ilan yayımlayan Hacettepe Üniversitesi rektörlüğü, personel alımlarının 2022 KPPS (B) grubu puan sıralamasına göre yapılacağı bilgisi verildi. Peki personel alımları için talep edilen şartlar neler? Eğitim şartı nedir? Personel alımı için başvuru şartları ve tüm detayları işte sizlerle…

Personel alımı için eğitim şartı nedir?

Üniversite bünyesine katılarak istihdam sağlamak isteyen adayların, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesi baz alınarak, “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” Ek 2.inci maddesinin (b) fıkrasına göre 2022 KPPS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak kaydıyla yapılacağı bilgisi verildi. Bu kapsamda da başvuru yapılacak kadroya göre, 2022 yılı dahilinde gerçekleşen KPSS’den “P3 seviyesinde 60 ve 65”, “P4 seviyesinde 60” almış olması gerekmektedir.

Personel alımları için talep edilen şartlar neler?

Hacettepe Üniversite bünyesine katılarak istihdam sağlamak için başvuru yapacak adaylardan talep edilecek şartlar şu şekilde;

Tüm adayların, 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesindeki yer alan genel şartları taşıması talep edilecektir. Bu kapsamda da, ilan için başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması aranan şartlar arasında yer alıyor.

Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edebilecek, vücut ya da akıl hastalığı bulunmaması ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almıyor olması.

Erkek adaylar, askerliğini yapmış, tecil ettirmiş ya da muaf olması şartı aranmaktadır.

Taksirli suçlar olmak koşuluyla, affa ya da zaman aşımına uğramış bile olsa, para cezasına çevrilmiş yahut, ertelenmiş, hükümleri ile ilgili kayıtları adli sicilden çıkarılmış dahi olsa da, bir cürümden dolayı hükümlü olmamak veya soruşturma kapsamında olmaması gibi şartlar talep edilecektir.

Tüm bu şartlar ek olarak her meslek grupları için, özel şartlar talep edilecektir. Söz konusu şartlara ilan detaylarından ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler