Kamu Haberleri

KYK 2019 Yılı Yurt Yönetim Memuru Alımı İçin Muhtemel Koşullar

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2019 yılında personel alımı yapması beklenen kurumların başında geliyor. 

Öyle ki kurum tarafından yapılacak açıklamalar binlerce aday tarafından merak ediliyor. Belirli kadrolarda yayımlanması beklenen personel alım ilanında en merak edilen kadrolardan birisi de Yurt Yönetim Memuru kadrosu. 

2018 yılı ve daha öncesinde gerçekleştirilen alımlarda en fazla kadroya sahip olan Yurt Yönetim Memuru için talep edilen koşulları ele aldık.

YURT YÖNETİM MEMURU KADROSU

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından geçmiş yıllarda yapılan alımlarda yer alan ve 2019 yılında da başvurular için geçerli olması beklenen başvuru şartları şu şekilde.

DMK’da Yer Alan Koşullar

Tüm adayların sağlamaları gereken genel başvuru koşulları: Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak,657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

Askerlik Şartı

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir.)

Öğrenim Şartı

Yurt Yönetim Memuru kadrosu için bölüm şartı olmadan lisans mezunu olmak yeterli oluyor.

KPSS Şartı

Adayların en merak ettiği şartların başında gelen KPSS şartında; geçtiğimiz yıllarda ilana başvuru yapacakların KPSS’den en az 70 puana sahip olması talep edildi. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir