EkonomiGündem

Emekli maaşı için rekor artış bekleniyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapmış olduğu görüşme sonrasında, önemli açıklamalar yapan gazeteci Cem Küçük, emekli maaşlarına yapılması planlanan zam ile ilgili önemli bilgiler verdi. Detaylar işte sizlerle...

Ocak ayında gerçekleşecek artışların, seçimlerin etkisiyle rekor bir seviye ulaşacağına dikkat çeken Cem Küçük’ün bu açıklaması, emekli maaşlarına yapılacak artışların büyük bir merak konusu olduğu şu günlerde tüm dikkatleri çekti. Bir süredir maaşları enflasyon karşısında yetersiz kalan emekli vatandaşlar için ise bir umut oldu. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı için oranlar belli oldu mu?

Gazeteci Cem Küçük’ten dikkat çekici açıklamalar geldi!

Ülke genelinde yaşanan enflasyon ekonomik krizden en çok etkilenen emekli vatandaşlar, emekli maaşı için zam talebinde bulunarak, süreci heyecanla beklemeye başladı. Bu süre zarfında da her açıklama emekli vatandaşlara birer umut olurken, gazeteci Cem Küçük, Ocak ayında gerçekleşecek artışların, seçimlerin etkisiyle rekor bir seviye ulaşacağına dikkat çekerek, yapmış olduğu açıklaması ile odak noktası oldu.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapmış olduğu görüşme sonrasında, önemli açıklamalar yapan gazeteci Cem Küçük konu ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Sektör yetkililerinin son zamanlarda politikaları nedeniyle emekliler arasında oluşan sorunları dile getiren Küçük, Ocak ayında yapılacak artışların, seçimlerin de etkisiyle rekor bir seviyeye ulaşabileceğini belirtti. Bu açıklama sonrasında ise, Aralık ayında belirlenecek asgari ücrete dikkat çekerek, asgari ücretin 15 bin ila 16 bin TL arasında olacağı yönünde tahminde bulundu.

Asgari ücret için 15-16 bin seviyelerinde tahminde bulunan, Küçük, en düşük emekli maaşının da 10 bin lira seviyesine çıkma ihtimaline değindi. Ortaya çıkan rakamın emekli vatandaşları tatmin etmeyeceğini dile getiren Küçük, daha yüksek bir zam yapılması gerektiğini ifade etti.

Cem Küçük, “Ak Parti yetkililerinin bazıları, en düşük emekli maaşını asgari ücretle eşitlemesi yahut yaklaştırması teklifinde bulunuyor. Fakat mevcut bütçe imkanları bu artışı karşılayabilecek mi belirsiz” dedi.

İlgili Makaleler