Genel

Araç almak isteyenler için son çağrı yapıldı! İkinci el otomobillere zam gelecek!

Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile birlikte ikinci el araçların satışında altı ay ve 6000 km kuralı ve ilan kısıtlama süresi uzatıldı. Kararın yayınlanmasıyla birlikte piyasada hareketlilik yaşandı.

Alınan karar ile birlikte otomobilde ikinci el piyasası araştırılmaya başlandı. İkinci el araç piyasası ile ilgili yeni gelişmeler duyuruldu. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

6 ay ve 6000 km şartı

Ticaret Bakanlığının Resmi Gazete’de yayınlamış olduğu ikinci el araba ile ilgili karar ile birlikte yeni bir dönem başladı. Araç fiyatları üzerindeki zamların erimesinde etkili olan bu şart ile kısıtlama süresi altı aylık bir süreyle uzatıldı. Söz konusu uygulama 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek ve 1 Temmuz’a kadar sürecek. Sektördeki temsilciler kararı olumlu olarak karşılıyorken 15 Ocak sonrasında araba fiyatlarında yeni bir zam beklentisi oluşacağı dile getirildi.

15 Ocak sonrası araç fiyatları artacak

Geçtiğimiz dönemlerde sıfır araç fiyatlarının yükselmesi araç satın almak isteyen vatandaşların sıkıntı çekmesine sebep olurken yeni bir haber duyuruldu. Sıfır araç piyasası üzerinde yükselen fiyatlar sonrasında ikinci el araçların daha çok ilgi görmesi söz konusu oldu. Bu sebeple ikinci el araçları da yeni bir zam geleceği paylaşıldı. Federasyon başkanı Aydın Erkoç yılbaşından sonraki ocak ayının 15’i sonrası için fiyatların yükselebileceğini düşündüklerini paylaştı. Ticaret Bakanlığı araç fiyatlarının yükselmesi ile ilgili aldığı önlemler sonrası araç fiyatlarında bir miktar azalma görülmüştü. Araç sahibi olmak isteyenler araç piyasalarındaki fiyatları araştırırken detaylar açıklandı.

O uygulama uzatıldı

Ticaret Bakanlığı’nın almış olduğu karar ile birlikte 6 ay, 6000 km kısıtlaması 6 aylık bir süreyle uzatıldı. 1 Ocak 2024 tarihinde sona erecek olan uygulama için son tarihi 1 Temmuz 2024 şeklinde belirlendi. Federasyon başkanı Erkoç piyasada %20-25 oranında bir düşüş olduğunu paylaştı.

Kurun yükselmesi ile birlikte araç fiyatları da yükselecek. Araç sahibi olmayan vatandaşların aralık ayını iyi değerlendirmesi konusunda uyarılar paylaşıldı. 15 Ocak tarihinden sonra araç fiyatlarına zam geleceği konusunda. Bu haber ile birlikte vatandaşlar araç fiyatlarını yakından takip etmeye başladı.

İlgili Makaleler