Personel Alımı

DPB 2019/1 Merkezi Atamalar İçin Tercih Robotu Uygulaması Yayınlanacak Mı?

Bilindiği üzere Türkiye’de memur olma hayali kuran yüzbinlerce genç bulunuyor. Bu gençler eğitim durumlarına göre belirli aralıklarla Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılıyorlar. 

2018 yılında gerçekleştirilen KPSS’ye lise, önlisans veya lisans mezunu 2 milyondan fazla aday katılmıştı. 

TERCİH ROBOTU YAYINLANMAYACAK

2019 yılı için ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan merkezi atama tercih kılavuzu ilan edildi. Bu alımlarda toplam 1014 memur alımı yapılacağı duyuruldu. 

Kamu kurumlarınca  ilan edilen açık kadrolara göre lise mezunu adaylar arasından 131, önlisans mezunu adaylar arasından 254 ve lisans mezunu adaylar arasından 632 memur alımı olacak. 

Geçtiğimiz yıllarda merkezi atamalarda adayların tercih işlemlerini kolaylaştırmak için DPB tarafından tercih robotu yayımlanırdı. 2019/1 KPSS merkezi tercih atamalarında ise Devlet Personel Başkanlığı kapandığından dolayı tercih robotu yayınlanmayacak.

MERKEZİ ATAMALARDA YAŞ ŞARTI VE MÜLAKAT YOK

KPSS’ye katılan bu adayların büyük beklentilerinden biri de merkezi atamalar oluyor. KPSS puan sıralaması esasına göre yapılan merkezi atamalarda sözlü sınav gibi uygulamalar bulunmuyor. Yaş şartınında bulunmadı merkezi atamalarda en önemli husus KPSS puanı. 

Merkezi alımlar ile yapılan atamalarda KPSS puanı en yüksek olan aday açık olan kadroya yerleştiriliyor. Bu çerçevede yayımlanan ilanlara da başvurularda çok oluyor. 

Kamuilanlari.com – Özel Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir