Gündem

Zeytin fiyatları altın fiyatlarını solladı!

Geçtiğimiz aylarda hasadı başlayan  sofraların ve bazı yemeklerin olmazsa olmazı zeytinyağı Fiyatları neredeyse altın fiyatlarıyla yarışıyor.  Zeytinyağının litre fiyatının ne kadar olduğunu merak ediyorsanız eğer detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, geçen yıl aralık ayında zeytinyağının litre fiyatının “80 lira” olduğunu dile getirerek, güncel zeytinyağı fiyatları ile ilgili bilgileri aktardı. Zeytinyağının maliyet fiyatının artışı ile ilgili de bilgileri aktaran Dutlulu “Vatandaş zeytinyağına ulaşamayacak. Satışlar düşecek. Bu sene Akhisar’da zeytin de yok” dedi…

Zeytinyağının litre fiyatının ne kadar

Sofraların olmazsa olmazı zeytinyağı ilk hasatı ile birlikte litresi 100 TL seviyelerine ulaşarak tüketicilerin dikkatini çekmeye devam ederken, güncel fiyatı 200 ila 550 TL arasında değişiyor. Zeytinyağı fiyatlarında yaşanan artış ile ilgili ise Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi;

Dutlulu, geçen yıl Aralık ayında zeytinyağı fiyatının 80 TL olduğunu belirterek, son zamanlarda ise 250 ila 300 TL’ye yükseldiğini dile getirdi eğer önlem alınmazsa bu gidişle zeytinyağının litre fiyatının 400 TL’yi geçmesinin an meselesi olduğuna dikkat çekti.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu zeytinyağının maliyet fiyatlarında da yükseliş yaşandığına dikkat çekerek, zeytinyağının maliyet fiyatının litre bazında 250 TL olduğunu, dökme yağ fiyatının 350 TL olmasının ise an meselesi olduğunu aktardı. Bu durumun vatandaşların zeytinyağına ulaşmasında sıkıntılar yaşamasına neden olabileceğini dile getirdi.

Dünyanın sahte mi yoksa orijinal mi olduğunu nasıl anlarız?

Gerçek zeytinyağı ile sahte zeytinyağı arasındaki farklar şu şekilde yer alıyor:

Öncelikle gerçek zeytinyağının rengi genellikle yeşilimsi, sarıdan, altın sarısına kadar değişen bir renge sahiptir. Bulanıklık ya da belirgin renk değişiklikleri sahte yağları gösteren işaretler olabilir.

Ayrıca tat ve koku arasındaki fark ile zeytinyağının orijinal ya da sahte olduğunun anlaşılmasını sağlayabilir. Sahte zeytinyağları genellikle tatsız veya kötü bir tada sahiptir. Gerçek zeytinyağı ise belirgin zeytinin kokusuna sahiptir.

Gerçek zeytinyağıyla sahte zeytinyağı arasındaki en önemli fark ise gerçek zeytin yağının düşük sıcaklıklarda donma göstermediği gibi soğuk filtrasyonla üretilirse eğer daha kaliteli olabilir. Sahte yağlarda ise bu durum daha farklı olabilir.

İlgili Makaleler