Gündem

Asgari ücretin görüşüleceği, “İkinci Kabine Toplantı” ne zaman?

6 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nda “asgari ücret zammı, doğalgaz desteği” gibi birçok konu yer alırken, asgari ücret artışı ile ilgili bir tutar konuşulmadı. Asgari ücretin, kapsamlı bir şekilde ele alınması beklenen, “İkinci Kabine Toplantısı” ile ilgili detaylar işte sizlerle...

Türkiye’nin gündeminde büyük yer kaplayan kabine toplantısının ilk görüşmeleri 6 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşmesinin ardından, milyonlarca vatandaş tarafından ikinci kabine toplantısı günü merak konusu oldu. Peki ikinci kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücret zammı, ikinci toplantıda gündeme gelecek mi?

İkinci kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

Asgari ücret zammıyla ilgili tespit komisyonu çalışmalara geçtiğimiz hafta içerisinde başlayarak, gündeme geldi. 6 Aralık tarihinde gerçekleşen ilk toplantıda asgari ücret artışı ile ilgili rakam teklifi görüşülmedi. Tam olarak bu nedenden dolayı milyonlarca vatandaş tarafından ikinci kabine toplantısı yapılacağı tarih merak konusu oldu. Milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu olan, İkinci Kabine toplantısının 18 Aralık 2023 tarihinde Pazartesi günü yapılması beklenirken, konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Asgari ücret ikinci toplantıda gündeme gelecek mi?

Asgari ücret, memur ve emekli zamları için önemli görüşmelerin yer alacağı Kabine toplantısında bu konuların yer alması beklenirken, 6 Aralık tarihinde gerçekleşen ilk görüşme sonrasında milyonlarca vatandaş tarafından yeni gündemi ise yeni kabine toplantısında yer alacak gündem konuları oldu.

Asgari Ücret ile ilgili “Tespit Komisyonu Toplantı” süreci halihazırda devam ederken, uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni Kabine toplantısında asgari ücretle ilgili karar çıkması beklenilmediği bilgisi yer alırken, İlk Kabine Toplantısı’nda asgari ücret zammı, doğalgaz desteği ve Filistin-İsrail çatışmaları üzerinde gündem konusu olurken, asgari ücret tutarları ile ilgili daha kapsamlı görüşmelerin daha sonraki toplantıda yer alması bekleniyor.

Kabine toplantısının gündeminde “emekli ve memur maaş” zamları ile ilgili ek düzenlemelerin yer alması bekleniyor.

Son Kabine Toplantı sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammıyla ile ilgili şu bilgileri aktardı; Çalışanların kayıplarını giderileceğini bir asgari ücret belirleneceği bilgisi verildi.

İlgili Makaleler