Ekonomi

Dolar kuru 2024’te yatırımcısına ters köşe yapacak!

Altın ve para piyasa uzmanı İslam Memiş yaptığı dolar açıklamaları ile tüm gözleri üzerine çevirdi. Doların 2024 yılında değer kaybı yaşayacağını dile getiren Memiş yatırımcısını üzecek açıklamalar yaptı.

Dolar kurunun bu sene oldukça büyük eğer kazanması ve TL karşısındaki değerini katlayarak arttırmaya devam etmesi dolar yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Aynı zamanda doları yatırım araçları arasında ön plana çıkarıyor. Ancak İslam Memiş’in son yaptığı açıklamalar dolar yatırımcısını korkutacak. İslam Memiş piyasa verileri ile yen yaptığı tahmininde dolar kurunun eşitli sebepler ile 2024 yılında değer kaybedeceğini ve düşüş yaşayacağını belirtiyor. İşte tüm detaylar…

Dolar kurunun değer kaybı!

Dolar kuru hakkında yaptığı son açıklamalarda 2024 yılına dikkat çeken İslam Memiş yatırımcılarını uyardı. Dolar kurunun 2024 yılında düşüş yaşayacağını belirten Memiş bunun sebebini ise ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını koruma kararı alması ve 2024’ün ikinci veya üçüncü çeyreğinde faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Bu durum, küresel faizlerde düşüşe işaret ederek borsalarda olası bir yükselişi tetikleyebileceği olarak açıkladı. Dolar yatırımcısının farklı ve çeşitli yatırım araçlarını alternatif olarak görmelerini tavsiye etti.

Bununla beraber İslam Memiş 2024 yılında dolar endeksinin 92 seviyesine kadar gerileyerek EUR/USD paritesinin 1,12-1,15, hatta 1,17 seviyelerine ulaşabileceği konusunda tahminlerde bulundu. 2024 yılında dolar yatırımının riskli bir seçenek olabileceğini vurgulayan İslam Memiş dolar yatırımcısının euro, sterlin, altın ve gümüş gibi diğer emtialara yönelebileceğini vurguluyor.

İslam Memiş beklentilere uygun hareket etmek isteyen yatırımcılara, portföylerini çeşitlendirmeleri ve risk yönetimi stratejilerini gözden geçirmelerini öneriyor.

İlgili Makaleler