Kamu Haberleri

500 Kütüphaneci Alımı İçin Yayımlanacak İlana Kimler Başvuru Yapabilir? KPSS, Öğrenim ve Özel Şartların Tamamı

Geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yayımlanan bir basın açıklaması, bakanlıktan alım ilanı bekleyen adayları sevindirdi.

KÜLTÜR BAKANLIĞI 785 PERSONEL ALIMI

Bakanlık yapmış olduğu açıklamasında, 2019 yılında 500 kütüphaneci alımı olacağını duyurdu. Bu açıklamanın hemen ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinin duyurular kısmında bu alımlara dair bir paylaşım yapıldı.

Kütüphaneci kadrosunun yanında alım yapılacak personel sayısını ve hangi mesleklerden alım yapılacağını duyuran bakanlık toplam 785 memur alımı yapacağını ilan etmişti. Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 2019 yılı alımları için kadrosu ihdasını yapıldığı, Cumhurbaşkanlığı’ndan izin çıkması durumunda ise alımların aşağıda yer alan kadro ve kontenjanlardan olacağı bilgisi verildi.

Alım yapılacak kadrolar; 500 Kütüphaneci, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı ve 20 Mütercim Tercüman.

KÜTÜPHANECİ KADROSU BAŞVURU ŞARTLARI

Kütüphaneci kadrosu için Kültür Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda da çok sayıda alım yaptı. Kamuilanlari.com olarak bizlerde bu ilanlarda yer alan koşulları sizler için derledik. İşte 2019 yılında Kütüphaneci kadrosu için talep edilecek muhtemel koşullar. 

Adayların öncelikler her alım ilanlarında karşılaştıkları genel şartları sağlamaları gerekiyor. Bu şartlar 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinde yer alan koşullardan oluşuyor. Bu koşulların yanında adayların sağlamaları gereken ve alımlar için belirleyici olan başvuru koşulları ise şunlar.

KPSS Şartı

Kültür Bakanlığı 2018 yılı öncesinde yapmış olduğu yakın tarihli Kütüphaneci alımlarında adaylardan en az 70 KPSS puanı talep etti. 2019 yılı alımlarında da şartın bu şekilde olacağı kuvvetle muhtemel.

Öğrenim Şartı

Kütüphaneci alımları belirli bölümlerden mezun adaylar arasından oluyor. Bu kapsamda adayların, ”Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik ve dokümantasyon ve enformasyon veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olmak,” şartını sağlamaları gerekiyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir