Gündem

Resmi Tatil Olan 15 Temmuz Tarihinde PTT, Banka, Noter ve Eczaneler Açık Mı?

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde kazanılan destansı zaferin ardından bu gün resmi tatil olarak ilan edildi. Söz konusu karar 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü olarak duyuruldu ve bu karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

15 Temmuz günün resmi tatil olmasının ardından ise vatandaşlar kamu kurumlarının, bankaların, eczanelerin açık olup olmayacağını merak ediyorlar. 

15 TEMMUZ’DA BANKA, PTT, ECZANE VE DİĞER KURUMLAR AÇIK MI?

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü’nde tüm kamu kurumları kapalı olacak. PTT Şubeleri kapalı olacak, bankalar da aynı şekilde 15 Temmuz’da hizmet veremeyecekler. Diğer devlet dairelerinin yanında noterler de 15 Temmuz günü resmi tatilinde kapalı olacak. 

Eczanelere ilişkin açıklama ise hafta sonu ve geceleri olduğu gibi nöbetçi eczane usulü ile çalışılacağı bildirildi. 

Bu kararların yanında vatandaşlar internet bankacılığı veya ATM işlemlerini gerçekleştirebilir.EFT bankalar arası para transferi olduğu için internet üzerinden EFT yapılabilir ancak alacaklı hesaba paranın geçmesi bir sonraki mesai başlangıcı olur. Yani aynı hafta sonlarında olduğu gibi işlem yapılabilir ama para mesai saatleri içerisinde geçer.

Ayrıca 15 Temmuz günü İstanbul’da ulaşım bir gün süreyle ücretsiz olacak. İstanbul Meclisi tarafından alınan kararda 15 Temmuz sabahı 06.00 ile 16 Temmuz sabahı 06.00 saatleri arasında ulaşım ücretsiz. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir