Gündem

2019 Yılı Bedelli Askerlik Ücreti, Başvuru Tarihleri ve İşlemleri

Yeni askerlik düzenlemesinin uygulamaya girmesinin ardından merak edilen bedelli askerlik işlemleri için açıklama geldi. 

Milli Savunma Bakanlığı yeni sistem kapsamında bedelli askerlik yapacak olan vatandaşların bedelli askerlik başvurularını ne zaman yapacaklarını, başvuru işlemlerini diğer detayları açıkladı. 

YEDEK SUBAY VE ASTSUBAY TERCİH İŞLEMLERİ

MSB tarafından yayımlanan bedelli askerlik başvurularına dair açıklamada önlisans ve lisans mezunları için yedek subay ve yedek astsubay başvurularına dair açıklamalar yer aldı. yedek Subay ya da Astsubay olmak isteyenlerin başvurularını aşağıda belirtilen tarihler arasında yapacağını ilan eden MSB şu açıklamalarda bulundu. 

* Yedek subay ve yedek astsubay olma hakkına sahip olanlar; 2019’da silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanlar 16-31 Temmuz 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

* 2019’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

* İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler, 31 Temmuz 2019’a (dahil) kadar yoklamalarını yaptıracaktır. Yedek subay ve yedek astsubay olarak seçilmeyen yükümlüler askerlik hizmetini erbaş/er olarak yerine getirecektir. 

BEDELLİ ASKERLİK İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından askerlik konusuna dair yapılan açıklamalarda ayrıca bedelli askerlik konusuna dair de bilgi verildi. Bedelli askerlik ücreti, başvuru süreci ve başvuru işlemlerini tek tek anlatan bakanlık şu bilgileri kamuoyuna duyurdu.

* Bedelli askerlik hizmeti kapsamında; Yararlanacak yükümlülerin başvuruları 16 Temmuz 2019’da başlayacak, kura işlemi 2020 Ocak ayında yapılacak ve duyurulacaktır. Hak sahiplerinin bir aylık temel askerlik eğitimi için silahaltına sevkleri 2020 Mart ayından itibaren başlayacaktır.

* Kanunun yürürlüğe girdiği 26 Haziran 2019’da (dahil) yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumda olanlar, ödemelerini 01 Kasım 2019’a (dahil) kadar; diğer hak sahibi yükümlüler ise 31 Aralık 2019’a (dahil) kadar yapacaktır. Bedelli askerlik 2019 yılı bedeli 33.230 (otuzüçbinikiyüzotuz) TL’dir. 

Bedelli Askerlik Ücreti Ödemeleri

Bedelli askerlik başvurusu için ödeme yapacak olan vatandaşlar ödemeleri Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT Şubelerine veya mal müdürlüklerine yapacaklar. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir