Ekonomi

Emeklilerden 3 Talep: Kira Yardımı, Maaşlara Refah Payı ve İkramiyelere Zam

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanlar Kurulu yapmış olduğu son toplantısında emekli vatandaşların yaşadıkları ekonomik sorunlara dair konuları ele aldı. Bu kapsamda Temmuz ayında emekli vatandaşların maaşlarına yapılacak zam oranları değerlendirildi.

Toplantıda SSK ve Bağ-Kur emeklileri için uygulanacak yüzde 5 zam ile memur emeklileri için maaşlara yansıyacak yüzde 6’lık zam ele alındı.

ZAM KONULARININ ARDINDAN KİRA YARDIMI TALEBİ

Emekli vatandaşlara Temmuz ayından itibaren ödenecek olan zamlı maaşlara göre yapılan değerlendirmelerde Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanlar Kurulu dikkat çeken önemli kararlar aldı. Bu kararlardan bazıları ise enflasyon oranı nedeniyle yaşanan kayıp nedeniyle seyyanen zam ve emeklilere refah payı talebi. Bu talepte geçtiğimiz aylarda çeşitli gıda ürünlerine ve diğer kalemlere yapılan yüzde 15’lik zam hatırlatıldı ve bu zammın emekli maaşlarına yapılan zammın 3 katı olduğu vurgulandı. 

TÜED ikinci yardım talebinde de kira fiyatlarındaki artış ve ısınma giderlerinin yükselmesi gerekçe göstererek bu alanlarda yardım talep etti.  Emekli vatandaşların yakıt ve kira desteğine açıkça ihtiyaç duyulduğunu ifade edildiği kararda emekli vatandaşlara giderlerinin yüzde 60’ını oluşturan kira ve yakacak alanlarında ‘kira ve yakacak yardımı’ adı altında ek ödeme yapılması dile getirildi. 

TÜED toplantısında ele alınan bir diğer konu ise emekli ikramiyeleri. Emekli ikramiyeleri konusunda da zam talep eden emekli vatandaşlar burada TÜFE oranının esas alınmasını istedi.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir