Kamu Haberleri

İŞKUR’da Yayımlanan TYP İlanlarına Kimler Başvuru Yapabilir? Şartlar Neler?

Kamu kurumlarında taşeron işçiliğin kaldırılmasının ardından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında yapılan alımlar arttı. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza; Kamu İlanları olarak kurumlar tarafından yayımlandığında anlık olarak aktardığımız bu personel alım ilanlarına başvuruların hangi şartlar altında yapıldığını aktarıyoruz. 

TYP İLANLARI NEDİR?

Toplum Yararına Program kapsamında yayımlanan personel alım ilanları belirli süreli ilanlardan oluşur. TYP alımlarımları en az 3 en fazla 9 aylık sürelerle uygulanır. Bu süre zarfı boyunca işçiler asgari ücretle çalışırlar. TYP alımları belirli uygulama alanlarından olmakla beraber işçiler bu alımların dışında görevlendirilemezler. 

TYP kapsamında alımı yapılan işçilerin başvuru yapabilecekleri uygulama alanları: Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı, Erozyon engelleme çalışmaları.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken şartlarda İŞKUR’da yer alıyor. Kurumlar bu şartların dışında adaylar özel şart talebinde bulunmuyor. İşte o koşullar;

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir