Kamu Haberleri

4/D İle Kamu Çalışan Taşeron İşçilerin Maaş, Zam ve İşten Çıkarılma Sorunları

Taşeron işçi olarak kamu kurumlarına çalışırken kadroya alınan taşeron işçiler ile halen kadro alamayan taşeron işçiler çeşitli konularda mağduriyetler yaşamaya devam ediyorlar. 

Maaş, zam, işten çıkarılma, mali ve sosyal haklar konusunda kamuda çalışan taşeron işçilerin yanında belediye işçileri de sorunlar yaşıyorlar. 

Kamuilanlari.com olarak kamuda ve belediyelerde çalışan kadrolu, kadrosuz işçilerin sorunlarını haberimizde ele alıyoruz. 

KADROLU KADROSUZ TAŞERON İŞÇİLERİN MAĞDURİYETLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Genel Kurulu’na geçtiğimiz günlerde bir soru önergesi sundu. Bu önergede taşeron işçilerin uzun zamandır dile getirmeye çalıştıkları temel konu başlıklarında sorular soruldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a yöneltilen bu soru önergesinde şu konular ele alındı. 

* Kadrolu taşeron işçilerin maaşlarına yüzde 4 zam verilecğei hatırlatıldı ve enflasyon yüzde 15 olduğu dönemde bu konuda iyileştirme yapılıp yapılmayacağı soruldu.

* Aynı işi yapan işçilerden birisinin yüksek diğerini düşük maaş alması konusunda adım atılmayacağı da üzerinde durulan bir diğre konu oldu. 

* Ayrıca taşeron işçilere sağlanmayan yemek, kıyafet ve diğer yardımlar için de çalışma olup olmayacağı soru önergesinde yer aldı. 

Bu konulara ek olarak ayrıca sorulması gereken bazı sorularda bulunuyor. Kamuilanlari.com olarak sitemize yapılan geri dönüşerde işçilerin mağduriyet yaşadıkları konulardan bazıları da şunlar;

* Belediye işçilerinin çalışma ve maaşlarında iyileştirme

* Sözü uzun zaman önce verilen ancak kadroya alınmayan KİT ve diğer işçilerin kadro beklentilerinin sağlanması

* Bazı belediyelerin maaş zammı konusunda aldığı kararlar diğer kurumlarda çalışan işçiler içinde uygulanacak mı

SİZLERDE DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN TALEPLERİNİZİ YETKİLİLERE DUYURUN

Haberimizin altına üye olmadan yorum yapabilir ve bu konuda atılması gereken adımları dile getirebilirsiniz.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir