Eğitim

Sağlık Alanında Ebelik ve Hemşirelik İçin YÖK’ten Lisans Tamamlama Duyurusu

YÖK kendi internet sayfası üzerinden ”2019 Sağlık Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih İşlemleri” başlıklı bir duyuru yayımladı. 

Kurum yayımladığı duyurusunda sağlık alanında önlisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik programları dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi sağlandığını hatırlattı. 

Bu çerçevede bu uygulanmak isteyen ilgili sağlık önlisans mezunu adayların başvuruda bulunması gerektiğini ifade eden YÖK başvuruların nasıl yapılacağına dair bilgiler verdi.

YÖK’TEN SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA DUYURUSU

YÖK’ün yapmış olduğu bilgilendirme açıklamalarının ardından başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 17 Temmuz tarihinden itibaren yapabilecekler. Kurum son başvuru tarihini 24 Temmuz olarak duyurdu. Başvuru yapacak adayların başvurularını nasıl yapacaklarına ilişkin ise kurum şu açıklamada bulundu. 

”2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 17/07/2019 (Saat:15:30) – 24/07/2019 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır. Başvuru ve tercihlerin yapılması aşamasında, adayların yerleştirme işlemlerine esas olacak önlisans mezuniyet tarihi, mezuniyet alanı ve mezuniyet not ortalamaları YÖKSİS Veri Tabanından otomatik olarak çekilecektir.”

YÖK’ün internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuru metni için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir