Gündem

Sosyal Medyada EYT Konusu Çözülmeden Meclis Tatile Girmesin Kampanyası

Sosyal medya gündeminde ne fazla yer alan konuların başında EYT Yasası geliyor. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar neredeyse hergün Twitter üzerinden çok kalabalık etkinlikler düzenliyorlar. 

Bu sosyal medya etkinlikleri ile seslerini duyurmaya çalışan EYT’li vatandaşlar bu konuda somut adım atıldığını görmek istiyorlar. 

Bu konuda geçtiğimiz günlerde EYT’liler tarafından meclisin tatile girmemesi ile alakalı dikkat çeken bir etkinlik düzenlediler. #EYTYasaBekliyorMeclisTatilOlmasın etiketi ile düzenlenen etkinlik kapsamında binlerce paylaşım yapıldı.

EYT’DEN DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

Siyaset gündeminin en çok konuşulan konularının başında Emeklilikte Yaşa Takılanlar geliyor. Muhalefet Partileri bu konuda hükümete eleştirilerde bulunurken Milliyetçi Hareket Partisi’de yasa için gerekli ekonomik ortamın oluşması gerektiğini ifade ediyor. Konuya dair hemen hemen bir siyasiden önemli açıklamalar gelirken konuya dair en merak edilen soru EYT Yasası ne zaman çıkacak?

Bu konuda hükümetin bir çalışması bulunmazken EYT’li vatandaşlar bu konuda sosyal medya etkinlikleri ile yasanın çıkması adına büyük uğraş veriyorlar. 

Son yapılan ve Twitter’da uzun süre gündem olan #EYTYasaBekliyorMeclisTatilOlmasın etiketide çok konuşuldu. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak’da etkinlik kapsamında yaptığı paylaşımda “Geriye doğru aleyhte işleyen bir kanun nedeniyle dünyada örneği olmayan bir mücadeledir #EYT. Tüm mağdurları kucaklayan, örnek olan, önderlik eden #EmeklilikteYaşaTakılanlar yasa bekliyor. EYT çıkmadan Meclis tatile girmesin….” açıklamasında bulundu. 

CHP’li Milletvekili Gürer’de Meclis Tatile Girmesin Dedi

EYT’li vatandaşların sorunlarına değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’de TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında konuya ilişkin açıklamalarda buludu. EYT’nin çözüm beklediğini ifade eden bu sorunlar çözülmeden meclis tatile girmesin dedi.

“Meclis halkın sorunlarını çözmek için vardır, çalışmalıdır. 8 milyon işsiz varken Meclis niye tatile giriyor? EYT sorunu bu ülkenin gerçeğidir ve bir an önce Meclis eliyle bu sorun çözümlenmelidir. EYT’lerin sorunları çözülmeden, 3600 ek gösterge çıkarılmadan, emeklilerin intibak yasası çıkarılmadan, taşeronda kalanlara kadro verilmeden, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları çözülmeden Meclis tatile girmesin.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir