Ekonomi

Merkez Bankası 2019 Yılı Sonu Faiz, Dolar Kuru ve Enflasyon Oranı Tahmini Geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) merakla beklenen Temmuz ayı beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. TCMB tarafından açıklanan anket beklentilerine göre; dolar kuru tahmini ile enflasyon oranı beklentisi düştü. 

Merkez Bankası anket sonuçları ve detayları;

DOLAR KURU BEKLENTİSİ

Merkez Bankası tarafından bir önceki anket sonuçlarında 2019 yılı sonu dolar kuru beklentisi 6.30 TL olarak açıklanmıştı. 2019 yılı sonu için Temmuz ayında bu beklenti önemli bir oranda düşerek 6.14 TL olarak güncellendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ayrıca 1 yıl sonraki dolar kuru tahminini de açıkladı. Bir önceki ayda 6.64 TL olan beklenti Temmuz ayında 6.47 TL olarak güncellendi. 

FAİZ BEKLENTİSİ

MB Ankerinde, BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 24,25 iken, bu anket döneminde yüzde 21,58’e geriledi. TCMB Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti cari ay beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 24 iken, bu anket döneminde yüzde 21,85 olarak gerçekleşti.

ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankası tarafından açıklanan beklenti anketinde enflasyon oranlarına dair de değerlendirmeler yer aldı. Reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 64 katılımcı tarafından yapılan değerlendirmelerde Haziran ayında yüzde 15.85 olarak açıklanan TÜFE beklentisi Temmuz döneminde 15.01 olarak belirlendi. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir