Kamu Haberleri

İŞKUR TYP Personel İşçi Alım İlanlarına Kimler Başvuru Yapamaz?

Devlet kurumları ve bu kurumların alt birimleri belirli süreli işçi çalıştırmak adına Türkiye İş Kurumu üzerinden Toplum Yararına Program (THY) ilanı yayımlıyorlar. 

Taşeron işçi sisteminin kaldırılmasının ardından kurumların daha fazla yöneldiği geçici işçi alım ilanları ise oldukça çok başvuru alıyor. Öyle ki 100 200 kişilik TYP alımlarına binlerce başvuru oluyor. 

Belirli süreli olarak ilana çıkan TYP ilanları, 6 ile 9 aylık sürelerle yapılıyor. 

TYP İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TYP kapsamında yayımlanan ilanlar bir hayli ilgi görürken her aday bu ilanlara başvuru yapamıyor. TYP ilanlarına başvuru yapmak için bazı başvuru koşulları bulunuyor. Bu başvuru koşulları alım yapacak kurum tarafından değil İŞKUR tarafından belirleniyor. 

İŞKUR’un belirlediği koşulların üzerine kurumlar özel şart talep edemiyorlar. Peki TYP ilanlarına kimler başvuru yapamaz? İşte İŞKUR tarafından açıklanan o şartlar;

* İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

* Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

* Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz. Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

* Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

TYP İlanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen koşullar ise birkaç maddeden oluşuyor. Bu maddeler; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir