Kamu Haberleri

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak’tan 35 Bin PÖH, POMEM, PAEM ve PMYO Alımı Paylaşımı

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak kendisine ait Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Yeni Şafak tarafından polis alımlarına dair yapılan bir haberi paylaşan Yılmaz Çolak’ın paylaştığı bu haberde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün son beş yılda yapmış olduğu alımlara dair notlar bulunuyor.

EGM’YE 5 YILDA 110 BİN PERSONEL ALIMI YAPILDI

15 Temmuz sürecinin ardından gerçekleştirilen ihraçlar kapsamında personel alımlarına hız veren Emniyet Genel Müdürlüğü bu süreçte çok sayıda pozisyonda personel alımları gerçekleştirdi. 15 Temmuz sürecinde yaklaşık 32 bin civarında personel ihracı yaşandı. Bunların 12 binlik kesimi ise amir. 

Bu ihraçlara karşılık ise Polis Akademisi 4 yıllık süreçte amir ve memur olmak üzere toplam 85 bin mezun verdi. Bu mezunlar Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlerine başlarken 2019 yılı ile birlikte bu rakamın 110 olacağı bildirildi. 

Söz konusu haberde ayrıca Polis Akademisi Başkanlığı’na Yılmaz Çolak’ın gelmesiyle; 10 bin 362 komiser yardımcısının mezun olduğu ve 2019 yılında 4 bin mezunun daha olacağı ifade edildi. Ayrıca bu süreçte 74 bin 677 polis memurunun mezun olduğu belirtildi. Bu alımların 17 binin PÖH olduğu ve bu sayılarla birlikte sahada görev yapan polis memurlarının yaklaşık üçte biri yeni mezun polis memurlarından oluşmuş olduğu aktarıldı. 

2019 YILI ALIMLARI

2019 yılı sonunda  5 yıllık süreç için 110 bin PÖH, POMEM, PMYO ve PAEM alımı oluşmuş olcak. 2018 yılı sonunda ise bu rakam 85 bin seviyesinde. Halen başvuru süreci devam eden ve alımı yapılacak olan personeller ile birlikte bu yıl 35 bin personel Emniyet Genel Müdürlüğü’nde göreve başlayacak. 

Söz konusu bu alım ilanları yayımlandığı anda haberdar olmak için bizleri takip edin. 

POMEM, PMYO, PAEM ve PÖH alım ilanlarından anında haberdar olmak için

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir