Ekonomi

İşsiz Gençlere Mesleki Eğitim ve Günlük 75 TL Cep Harçlığı

Devletin aranan mesleklerde personel ihtiyacının karşılanması amacıyla başlattığı projelerden olan işsiz gençlere mesleki eğitim ve günlük cep harçlığı uygulamasının detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. Bu uygulama için aranan koşullar, yapılması gereken işlemler ve başvuruların nasıl yapılacağı detaylar haberimizde.

MESLEKİ EĞİTİM UYGULAMASININ DETAYLARI

İŞKUR’un istihdamı destekleyici programlardan birisi olan bu uygulama, işi olmayan gençlerin aranan meslek gruplarında iş eğitimi alması ve iş sahibi olması. Ancak bu uygulama için bazı koşullar bulunuyor. Bu koşullara göre adayların belli bir yaş aralığında olmaları isteniyor. Adaylar en az 18 yaşında en fazla 29 yaşındalarsa bu uygulamaya katılabiliyolar. Ayrıca uygulamaya katılmak isteyen kişilerin, işverenlerin yakın akrabası olmaması gerekiyor. Yaş ve diğer koşulu sağlayan vatandaşlar günlük 75 TL cep harçlığı ile eğitim kurslarına katılabiliyor.

İş Başı Eğitim Programlarına Kimler Katılabilir?

Programın başvuru tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta koflarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak. 

Aranan Meslek Gruplar

Peki hangi kurslara katılan adaylara günlük 75 TL harçlık veriliyor. Kodlama, Yenilenebilir Enerji, Sİber Güvenlik ve Bulut Bilişim alanları bu kurs programına dahil. Kurs eğitimine katılan vatandaşlara 9 ay boyunca eğitim veriliyor ve bu eğitimin her gününde 75 TL harçlık sağlanıyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Günlük 75 TL ile mesleki eğitim programına katılmak isteyen vatandaşlar başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklar. Buna göre adayların Türkiye geneli her şehirde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine müracat ederek  İşbaşı Eğitim Programlarına başvuru yapabileceklerdir. 

İŞKUR Destek Programlarından haberdar olmak için

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir