Jandarma Genel Komutanlığı Lise Mezunu 220 Personel Alımı Başvuruları

İçişleri Bakanlığı Jandama Genel Komutanlığı Muvazzaf Subay temini için askeri öğrenci alımı yapacak. 

Lise mezunu olmak kaydıyla yayımlanan personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan talep edilen en dikkat çeken şart ise 21 yaş şartı. İlanda yer alan diğer koşulları ve başvuruların nasıl yapılacağı ile ilgili detayları sizlere aşağıda tüm detayları ile aktarıyoruz. 

220 ASKERİ PERSONEL ALIM İLANI

Kurum tarafından personel alımlarına ilişkin basın açıklamasında Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacını karşılamak amacıyla 220 erkek öğrenci alımı olacağı bilgisi verildi. Bu ilan için başvuruda bulunacak olan adayların öğrenim ve yaş şartına ek taşımaları gereken şartlar bulunuyor. 

Bu koşulları sağlayan adaylar başvurularını internet üzerinden 26 Temmuz günü mesai bitimi sonuna kadar yapabilecekler. Peki ilan metninde yer alan başvuru koşulları neler? İşte Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ilan edilen başvuru şartları.

MADDE MADDE BAŞVURU ŞARTLARI

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacını karşılamak amacıyla gerçekleştirilecek alımlar için ilan edilen başvuru kılavuzunda yer alan koşulları madde madde sizlere aktarıyoruz.

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. Lise veya dengi okullardan mezun olmuş veya 09 Eylül 2019 tarihine kadar mezun olacak durumda olmak veya denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olmak,

c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1998 ve sonrası doğumlu olmak) (Mahkeme kararı ile yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınır. Bu husus, sınavlar ve kayıt-kabul işlemleri sırasında kontrol edilecektir.) ç. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

d. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

e. www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adreslerinde yayımlanan “2019 Yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Öğrenci Temini Başvuru Kılavuzu’nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.

BAŞVURULAR ELEKTRONİK OLARAK YAPILACAK?

Söz konusu personel alım ilanına başvuru yapmayı planlayan adaylar başvurularını elektronik olarak gerçekletirecekler. Kurum yapmış olduğu basın açıklamasında başvuruların 26 Temmuz tarihi saat 17.00’a kadar devam edeceğini duyurdu. 

Başvuru koşullarına haiz adaylar askeri öğrenci alımı başvuruları için https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresini kullanacaklar. Bu adres üzerinden sisteme e-Devlet üzerinden giriş yapacak adaylar başvuru formunu dolduracaklar. Bilgilerini sisteme yükleyen adaylar formun onaylanması ile başvurularını tamamlayacaklar. 

Jandarma Genel Komutanlığı 220 askeri personel alım ilanı için için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir