Ekonomi

Taşeron İşçilere Müjde! Seyyanen, Enflasyon Oranında ve Asgari Ücret Zam Talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Masasında

Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşlarına zam yapılması konusu uzun süredir gündemde olan ancak adım atılmayan konuların başında geliyor. Bu konuda mağdruiyet yaşayan taşeron işçiler için önemli gelişmeler olduğu öne sürüldü. 

Taşeron işçilerin ve kamu işçilerin sorunları ile ilgili Cumhurbaşkanlığı sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat alim başkanlığında bir toplantı gerçekleştirilmişti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen bu toplantıya kurul ve sendika üyeleri yer almıştı. Bu toplantı kapsamında KİT çalışanlarının sorunları ile taşeron işçilerin mağduriyetleri ele alındı. 

TAŞERON İŞÇİLERİN DOSYASI ERDOĞAN’IN MASASINDA

Bu toplantının sonrasında Toplu İş Sözleşmeli kapsamında kamu işçilerinin durumları ele alınmış ve maaş zammı talepleri görüşülmüştü. Takvim’de yer alan habere göre; bu gelişmelerin ardından taşeron işçileri ilgilendiren önemli kulis bilgileri gündeme geldi. 

Taşeron işçilerin başta maaş konuları ve diğer mağduriyetlerini içeren dosya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. 

Konunun Meclis gündeminde sıkça yer almasının ardından taşeron işçilerin Toplu İş Sözleşmesi ve Asgari Ücret oranında zam gibi konular doyada yer aldı. Söz konusu talep dosyasında ayrıca işçilerin sorun yaşadığı konulara dair taleplerin bulunduğu ve dosyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından incelenmek üzere hazır olduğu kaydedildi. 

Tüm Mağduriyet Yaşanan Konular

Söz konusu talep dosyasının Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu toplantısı sonrası oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda KİT çalışanlarının kadro sorunları, taşeron işçilere yönelik sorunlar, yılan hikayesine dönen kıdem tazminatı meselesi, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik alınacak tedbirler, sendikalardan istifa konuları detayları ile alındı. Bu toplantı sonrası yapılan değerlendirmeler ile talep dosyası halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise sendika temsilcileriyle bir toplantı yapmış ve kıdem tazminatı ile ilgili olarak kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz açıklamasında bulunmuştu. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir