Kamu Haberleri

OGM ÖSYM Aracılığıyla 5 Bin Personel Alımı Kadroları

Orman Bakanlığı için yapılan personel alımı açıklamalarında bakanlığın 2019 yılında toplam 5 bin personel alımı yapılacağı bildirilmişti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan basın açıklamasında. alımların hangi kadrodan olacağını açıklamştı. 

ORMAN BAKANLIĞI 5 BİN PERSONEL ALIM İLANI

Orman Genel Müdürlükleri bünyesine gerçekleştirilecek 5 bin personel alımı için en merak edilen soru ilanın ne zaman yayımlanacağı. Bu konuya dair Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru sorulmuştu. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Pakdemirli bu çalışmaların sonlanması halinde ilanın yayımlanacağı duyurdu. Bu konuda resmi açıklama olmasa bile alımların Ağustos sonu Eylül başı gibi ilan edilmesi bekleniyor. 

Peki bu alım ilanları hangi kadrolardan olacak?

OGM 5 bin personel alım ilanının hangi kadrolarda olacağına dair bilgilendirme hem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hemde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamalarla adaylara duyuruldu. 

Toplam 5 bin personel alımının yapılacağı alımlarda kadrolar şu şekilde ilan edildi. 1.200 Orman Mühendisi, 2.700 Orman Muhafaza Memuru, 800 Memur ve 300 Şoför 

Alımlar ÖSYM Aracılığıyla Yapılacak

Orman Bakanlığı personel alımları ÖSYM üzerinden KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacak. Adaylar merkezi atama tercihleri gibi buradan kendilerine uygun pozisyonları tercih ederek başvurularını ÖSYM’ye bildirecekler. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir