Ekonomi

Elektrik Desteği Nedir? Devletten Elektrik Yardım Parasını Kimler Alabilir?

Devletin vatandaşlara sunduğu yeni desteklerden bir tanesi de elektrik desteği. Elektrik desteği dar gelirli ailelere sağlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ocak ayı başında açıklanan ve daha sonra uygulamaya giren elektrik desteği şuanda 2 milyon 22 bin civarında hane tarafından alınıyor. 

Belirli şartlar altında alınan elektrik desteği detayları şu şekilde,

ELEKTRİK DESTEĞİNİ KİMLER ALABİLİR?

Devlet tarafından sağlanan elektrik desteğini almak için vatandaşların belirli bir gelir seviyesinin altında olması isteniyor. Bu şarta göre elektrik desteği başvurusunda bulunacak hanede yaşayan kişi başına düşen geliri asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor. 2019 itibarıyla bu tutar 609 lira. Bir örnek ile 4 kişilik bir ailenin aylık geliri 2 bin 437 TL’nin altındaysa bu yardımdan faydalanabilirler. 

Başvurular Nereye Yapılacak?

Elektrik desteği alacak olan vatandaşlar başvuru koşullarını sağlamaları durumunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunacaklar. 

YARDIM TUTARI NE KADAR?

Vatandaşların merak ettiği konulardan bir tanesi de sağlanan destek miktardı. Yine kişi başı olarak hesaplanan destek miktarı şu şekilde;

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (46.36 TL) 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (61.81 TL) 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (77.27 TL) 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (92.72 TL). Elektrik desteği ödemeleri PTT’ler aracılığıyla yapılıyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir