Gündem

Maliye Bakanı Berat Akbayrak’tan İşsizlik ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak basın mensupları ile biraraya geldi. Burada son dönemlerin en önemli konu başlığı ekonomi gündemi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak faiz indirimi beklentilerini değerlendirdi. 

Faiz indirimi için tarih veren Bakan Berat Albayrak bankaların bu hafta içerisinden itibaren indirimleri duyuracaklarını açıkladı. 

Konuşmasında gündemin önemli konu başlıklarını ele alan Bakan Berat Albayrak, kıdem tazminatı hakkında da açıklamalarda bulundu. İŞte Bakan Albayrak’ın konuşması;

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kıdem tazminatına dair konuşmasında konunun hassasiyetine değindi. Kıdem tazminatının 100 yılı etkileyecek bir konu olduğunu ifade eden Bakan Albayrak tüm paydaşların mutlu olması gerektiğini söyledi. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tutumunu da açıklayan Berat Albayrak karalılığımız devam ediyor dedi. 

İşsizlik konusu hakkında açıklamalarda bulunan Berat Albayrak, TÜİK verilene değindi. İşsizlik konusund aumut dolu ifadeler kullanan Bakan Albayrak şu ifadeleri kullandı. 

”İşsizlikte en kötü geride kaldı. Yaz aylarında yüzde 11, yüzde 12 seviyelerine geldik gibi görünüyor. 2020’de dengelenme oturacak, büyüme enflasyon diğer anlamlarda”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir