Ekonomi

Ziraat Odası Büyükbaş ve Küçükbaş Kurban Fiyatlarını Açıkladı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yapmış olduğu bir açıklama ile 2019 yılı kurban fiyatlarına dair açıklamalarda bulundu. 

Bayramda kurban kesimi yapacak vatandaşlara hangi fiyat aralığında kurban almaları gerektiğini açıklayan Şemsi Bayraktar’ın fiyat tablosunu sizlerle paylaşıyoruz. 

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN FİYATLARI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar kurban fiyatlarına dair vatandaşlara yönelik açıklamalarda bulundu. Kurban fiyatlarının ne olacağına dair düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin piyasa değerlendirmelerini paylaşan Şemsi Bayraktar fiyatların illere göre farklılık gösterdiğini duyurdu.

Piyasada oluşan fiyatlar ile ilgili olarak ortalama kurban değerlerini kamuoyu ile paylaşan Şemsi Bayrakta şu ifadeleri kullandı. 

“Kurban Bayramı sürecinde hayvan fiyatlarının büyükbaşta 5 bin-30 bin lira, küçükbaşta ise 750-3 bin lira arasında olması bekleniyor. Canlı ağırlık fiyatının kilogram başına büyükbaş hayvanlarda 18-26 lira, küçükbaş hayvanlarda 19-30 lira arasında olacağı tahmin ediliyor.”

Şemsi Bayraktar konuşmasında ayrıca piyasada kurbalık hayvan sayısının fazla olduğunu ve vatandaşların kurban bulmada sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. 

Detaylı bilgileri Ziraat Bankası müşteri hizmetleri yetkilisinden alabilirsiniz

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir