Kamu Haberleri

110 Bin YHS Personeli Toplu Sözleşme İle GİH Sınıfına Geçirilir Mİ?

Kamuda çalışan personellerin mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmeler için ilk toplantı gerçekleştirildi. Memur Sen ile Hükümet arasında gerçekleştirilen ilk görüşme sonrası memurların talepleri ele alındı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, görüşmelerin açılış konuşmasında yapmış olduğu konuşmasında memur tarafından iletilen her talebin inceleneceğini ve değerlendirileceğini açıkladı. 

MEMUR SEN’DEN YHS PERSONELLERİNİN KADROYA ALINMASI TALEBİ

Memur Sen Konfederasyonu Başkanı Ali Yalçın yapmış olduğu açıklamasında memurlar için talep zam oranlarını, mali hakları ve sözleşmeli personellerin kadroya alınmasını talep etti. 

Bu açıklamaların ardından bir talepte Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personelleri için geldi. Bu konuda 110 bin kişinin mağduriyet yaşadığını ifade eden Ali Yalçınkamuda çalışna personellerin kamu görevlisi sıfatı içinde kendilerine önem atfedilmesini engelleyen hatta kendilerini önemsiz gösterme verisine dönüştürülen unvanlarının, katsayılarının, ek ödeme ya da ek gösterge oran ve puanlarının değişmesini talep ettiklerini söyledi.

Bu konuda ki konuşmasında YHS personellerinin GİH sınıfına geçirilmesini isteyen Ali Yalçın şu ifadeleri kullandı. 

”Aynı kurum içerisinde, aynı unvanlar arasında istihdam türüne dayandırılan bütün farklılıkların sistemden arındırılmasını istiyorlar. Maaşlarının ve ücretlerinin açlık-yoksulluk sınırı altında kalmamasını teklif ediyorlar. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamında görev yapan 110 bine yakın arkadaşımız bu masadan hizmet sınıflarının GİH olarak değiştirilmesini, öğrenimlerine uygun sınıf değişikliği imkânlarının gerçekleşmesi kazanımı bekliyorlar. Bu kazanım mümkün ve gerekli.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir