Kamu Haberleri

Hak İş Başkanı Arslan’dan TİS, Maaş Zammı ve Grev Açıklaması

Kamuda çalışan 200 bin kamu işçisinin zam görüşmeleri belli bir noktadan sonra yavaşlamıştı. Bu konuda Hak İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, TİS sürecini değerlendirdi. 

Toplu İş Sözleşmesinde gelinen sürece değinen Mahmut Arslan bundan sonraki aşamalarda ne yapılacağını ve neyin öngörüldüğünü açıkladı. 

GREV AÇIKLAMASI

Mahmut Arslan toplu iş sözleşmesine dair açıklamasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile yapmış olduğu görüşmeyi anımsattı. Bu görüşemede Hak İş Sendikası olarak taleplerini Bakan Selçuk’a ilettiklerini açıklayan Mahmut Arslan, bakanın konuya dair tekliflerini açıklayacaklarını söylediğini iletti. Bu kapsamda hükümetin tekliflerini beklediklerini ifade eden Hak İş Sendikası Genel Başkanı Arslan şu ifadeleri kullandı.

“Önemli bir bölümünde müzakere süreçleri tamamlandı. Bir bölümü arabulucu, bir bölümünde de grev aşamasına gelindi. İnşallah bir kriz yaşamadan, grev aşamasına gitmeden ve Türkiye’de yeni bir kısım sorunlara fırsat vermeden masa başında TİS’in imzalanmasını istiyoruz.”

Taşeron İşçileri TİS Beklentisi

Mahmut Arslan konuşmasında ayrıca 4/D’li işçilerin de TİS sürecine dahil edilmesini istediklerini ifade etti. 

”Hem kamudaki 71 bin üyemiz adına hem de 1 milyona yakın taşeron işçinin enflasyon farkının bu TİS’e dahil edilmesi hususundaki talebimizi Sayın Bakana ilettik. Umarım bu konularda da bir uzlaşma sağlanır. Sayın Bakan son derece samimi, içtenlikli ve bu konuda hakikaten sorun çözmeye odaklanmış.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir