Gündem

Turizm Bakanı Ersoy’dan 9 Günlük Bayram Tatili Bekleyenleri Üzecek Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılmış olduğu bazı etkinlikler kapsamında gündeme ve turizm konularına dair açıklamalarda bulundu. 

Turizm konusunda Türkiye’nin hedeflerine şimdiden ulaştığını hatta aştığını ifade eden Mehmet Nuri Ersoy gelen turist sayısını 50 milyon olarak açıkladı. Tatil döneminde 51 haftada 52 milyon turist hedefine ulaşılacağını açıklayan Mehmet Nuri Ersoy bayram tatili konusuna da değindi. 

9 GÜNLÜK TATİLE İHTİYAÇ YOK

Turizmciler tarafından bayramdan haftalar önce talep edilen 9 günlük bayram tatili konusu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’ soruldu. Konuya ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Bakan Ersoy tatilin 9 gün olmasının 5 gün olmasının bir anlam ifade etmediğini söyledi. Otellerin doluluk oranları hakkında bilgi veren Bakan Ersoy, çoğu otelin dolu olduğunu ifade etti.

Bayram tatilinin 9 gün olması konusunda ihtiyaç olduğunu sanmıyorum diyen Bakan Mehmet Nuri Ersoy şu ifadeleri kullandı.

“Zaten yerlerin çoğu da dolu. Ben öğrendim otelci arkadaşlardan. Öyle bir ihtiyaç olduğunu da sanmıyorum. Kabinenin vereceği bir karar, benim şahsen Bakanlık olarak karar verebileceğim bir konu değil ama ihtiyaç da kaldığını sanmıyorum. Zaten Bodrum’da otellerin hepsi dolu.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir