Kamu Haberleri

PTT KPSS’siz 5 Bin Personel Alımı İlan Tarihi Belli Oldu! Gişe Görevlisi Kadrosu Başvuru Şartları Neler?

PTT 2019 yılı personel alımı binlerce aday tarafından merak ediliyor. Daha önceki yıllarlarla kıyaslandığından daha geç ilan edilecek alımlar için ilk süreç açıklaması geçtiğimiz günlerde gelmişti. 

Bem Bir Sendikası tarafından PTT’ye yöneltilen sorunun cevabı kamuoyu ile paylaşılmış ve alımların ne zaman olacağı belli olmuştu. Sendikaya yanıt veren PTT 2019 yılı alımlarının, yılın son çeyreğinde yapılacağını açıkladı. Bu açıklamaya göre PTT’nin 2019 yılı personel alım ilanı Ekim, Kasım ve Aralık döneminde yayınlanacak. 

PTT 2019 YILI PERSONEL ALIMI

PTT tarafından yapılan açıklamanın ardından adaylar artık ilanın yayımlanmasını bekliyorlar. Bu konuda yapılan açıklamalarda PTT’nin 2019 yılı alımlarında 5 bin kişilik bir alım yapması bekleniyor.

Bu alımlarda en fazla başvuru yapılacak kadrolardan birisi de PTT Gişe Personeli, Banko Görevlisi kadrosu. 

2018 ve daha önceki yıllarda yapılan alımlara göre bu kadro için başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken başvuru koşullarını ilan metninde olduğu gibi sizlere aktarıyoruz.

GİŞE PERSONELİ KADROSU BAŞVURU ŞARTLARI

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

* 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak.

* Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

* Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak

* Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

* Yapılacak “yazılı ve/veya sözlü sınavda” başarılı olmak.

* Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

* Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

* Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmak.

* Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,

KPSS Şartı Yok:

PTT personel alım ilanlarında KPSS şartı aranmıyor. Bunun en büyük nedeni alımlarda kurumun kendi uyguladığı yazılı sınav. Alımlar PTT’nin yazılı sınav sonuçlarına göre yapılıyor. 

Öğrenim Şartı

Kamuilanlari.com – Özel Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir