Eğitim

Üniversiteye Yerleşen Öğrenciler İçin KYK Yurt, Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuru İşlemleri

ÖSYM Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile 2019 YKS tercih sonuçlarını açıkladığını ilan etmişti. Son yılların en yüksek oranla yerleştirmelerinin yapıldığı tercihlerde önlisans ve lisans bölümlerinden 70 bin kişilik boş kontenjan kaldığı açıklandı. 

Üniversiteye yerleşen adaylar bundan sonraki süreçte üniversite kaydı, KYK yurt ve burs başvurularında bulunacaklar. Bu adaylar için bu işlemlerin nasıl yapılacağı detayları haberimizde. 

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

2019 YKS tercih sonuçlarına göre üniversitelere yerleşen adaylar yurt, kurs ve öğrenim kredisi başvurularını araştırıyorlar. Adaylar bu başvurularını e-Devlet üzerinden yapacaklar.

Bunun için YKS ile ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuru işlemleri ise henüz başlamadı. Bunun için KYK tarafından açıklama yapılması bekleniyor. 

İlk defa yerleşen öğrencilerin dışında ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler de yurt başvurularında bulunabilecekler. Bu kapsamdaki öğrencilerin yurt başvuruları içinde süreç KYK tarafından açıklanacak. 

Yurt Ücretleri

KYK tarafından yapılan bilgilendirme açıklamasında yurt ücretlerinin 168 TL olduğu ifade edilirken özel nitelikli yurtların aylık ücretinin 180 TL ile 285 TL arasında olduğu ifade ediliyor. 

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURULARI

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları yine e-Devlet üzeinden yapılacak. Burada başvuruda bulunacak adaylar burs veya öğremin kredisi çıkması durumunda gerekli evrakları kuruma iletecekler. Burs ve öğrenim kredisi başvurularının Eylül ayında başlaması bekleniyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir