Ekonomi

En Düşük ve En Yüksek Kıdem Tazminatı Ödeme Tablosu

Çalışma hayatında içerisinde yer alan çalışanların sigortası niteliğinde olan kıdem tazminatı en çok araştırılan konuların başında geliyor. 

Son dönemlerde yeniden düzenlenmesi konusunda çalışmaların olduğu konu hakkında yapılan açıklamalarda, yeni düzenlemenin hem çalışanları hemde işverenleri memnun edeceği bildirildi. 

Halen uygulamada olan sistemin bir süre daha devam edeceği göz önünde bulundurulursa Kamuilanlari.com olarak şuan ki sisteme göre en düşük ve en yüksek ödeme tutarlarını haberimizde derledik. 

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK KIDEM TAZMİNATI ÖDEMELERİ

Herhangi bir işyerinde çalışan bir çalışanın işten çıkarılması durumunda bazı haklar sağlanır. Bu hakların en önemlisi ise kıdem tazminatıdır. İşveren haksız bir nedenden dolayı işçi çıkardığında o çalışana, belirli kurallara bağlı olarak tazminat ödemesi yapar. Bazı istifa ve farklı durumlarda da ödenen kıdem tazminatı çalışma süresi arttıkça yükselir. Kıdem tazminatı en az 1 yıllık ödenir. Ödeme tutarı ise bir maaş olarak belirlenir. 

Bu bilgiler ışığında; ”Bir çalışan işten ayrıldığında ne kadar ödeme alır?” sorusunun yanıtını sizlere aktarıyoruz. 

Kıdem tazminatı taban yani en düşük tutar asgari ücret ile çalışan vatandaşlara ödenir. Bir işyerinde 1 yıl çalıştıktan sonra işten çıkarılan çalışana ödenecek kıdem tazminatı tutarı brüt asgari ücret olarak yani 2 bin 558 TL olarak ödenir. Kıdem tazminatında tavan tutar ise 6 bin 17 TL. Bir çalışanın maaşı ne kadar olursa olsun alabileceği yıllık tutar 6 bin 17 TL’dir.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir