Sağlık

Detoks Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

 Çiğ sebze ve meyve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Vücutta biriken yağlar kısa sürede Detoks diyeti ile yakılır. Çiğ meyve ve sebze metabolizmayı güçlendirip vücudu hastalıklara karşı dinç tutar. Detoks diyeti vücudu toksinlerden arındıran yağ yaktıran bir ödem atma diyeti olarak bilinir. Detoks diyetine düzenli olarak uyduğunuzda sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Bu beslenme diyetinin yanı sıra mutlaka kişi spor da yapmalıdır. 

•     Detoks Diyeti Nasıl Yapılır?

 Detoks diyetinde ödem atmak için günde 2 litre su tüketilmelidir. Ödemden korunmak için kafeinli içeceklerden uzak durmak gerekir. Tuz vücudun su tutmasına neden olur. Bu yüzden tuz tüketimi azaltılmalıdır. Bu diyette 3 ana öğün 3 ara öğün bulunur. Yemek aralarında 6 tane orta boy meyve tüketmek gerekir. Meyveler ile vücudun günlük şeker ihtiyacı karşılanır. Her gün 1 öğün sebze yemeği tüketilmelidir.

Günde 45 dakika yürümek elzemdir. B vitamini tüketilmesi stresi alır. Süt ürünleri ve yeşil sebze bol miktarda tüketilmelidir. C vitamini sıvı kaybını önler. Bu yüzden portakal, mandalina, greyfurt, maydanoz, biber, çilek, kivi, brokoli ve kereviz tüketilmelidir. Günde 2 bardak süt içilmelidir. Süte alternatif olarak kefir ya da yoğurt tüketebilirsiniz. 2 günde 1 et, tavuk balık ızgara olarak yenmelidir. Bu diyet uzun süre yapılan bir diyet değildir. Vücudun ihtiyaç duyduğu dönemlerde belli dönemlerde yapılır. Detoks diyetinde meyve tüketimi kişiyi şekerleme ve çikolatalardan uzak tutar. 

3 Günlük Özel Detoks Diyet Listesi

1.    GÜN

SABAH KAHVALTISI: Meyve salatası, 1 kap yağsız yoğurt, 3 yemek kaşığı kahvaltı gevreği
ÖĞLEN YEMEĞİ: Mevsim salatası, ızgara tavuk eti, 1 bardak yağsız ayran
AKŞAM YEMEĞİ: Sebze çorbası, mevsim salatası, meyve salatası

2.     GÜN:

SABAH KAHVALTISI: Meyve kokteyli, 1 dilim yağsız peynir, 5 zeytin, çiğ sebze 
ÖĞLEN YEMEĞİ: Salata, 1 büyük ızgara balık
AKŞAM YEMEĞİ: Karışık sebze yemeği, 4 kaşık kepekli makarna, 1 dilim kavun

3.    GÜN 

SABAH KAHVALTISI: Meyve salatası, 1 su bardağı yağsız süt, 3 kaşık kahvaltı gevreği 
ÖĞLEN YEMEĞİ: Patates salatası, 1 su bardağı yağsız yoğurt 
AKŞAM YEMEĞİ: Domates çorbası, 3 köfte büyüklüğünde tavuk eti, mevsim salatası

Detoks diyetine başlamadan önce mutlaka doktorunuza ya da diyetisyeninize danışmalısınız. İlaç kullanan, kronik rahatsızlığı olanlar ve hamilelerin bu diyeti yapmaları sağlık açısından sakıncalıdır. Bu diyette bol su tüketiminin yanı sıra spor yapmak önemlidir. Detoks diyetine başladığınız zaman sağlık açısından kendinizi iyi hissetmiyorsanız diyeti bırakıp normal beslenme programınıza devam etmelisiniz. Unutmayın hiçbir şey sizin sağlığınızdan daha değerli değildir. 

Kaynak: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir