Sağlık

Protein Diyeti Nedir, Faydaları Nelerdir? (3 günde 3 kilo verdiren diyet)

Düşük kalorili besinler zayıflamayı sağlar. Bu diyeti yapan kişilerin yağsız et ile süt tüketmesi gerekir. Sebze ve lifli gıdalar mutlaka sofranızda bulunmalıdır. Beslenirken seçici olmalısınız. Protein bakımından zengin olan balık mutlaka menünüzde yer almalıdır. Balık olarak uzmanlar ton balığı ile somunu önermektedir. Kahvaltıların olmazsa olmazı yumurtadır. Yumurta vücudu tok tutan besleyici bir gıdadır. Fazla yemek yemenizi önler. Günde en az 20 gr soya tüketmek gerekir. Protein deposu soya kolestrolü düşürür. 

Protein diyetini hızlı kilo vermek isteyenler ile sporcular uygulamaktadır. Bu diyeti yapanlar karbonhidratlardan uzak durmalıdır.  Bu diyeti yapan kişiler; kırmızı et, tavuk, balık, süt, yoğurt, yumurta gibi besinler tüketmelidir. Bu diyet ile kolayca ödem atabilirsiniz. Verdiğiniz kilolar kalıcıdır. Bu diyeti yapanlar şeker ve karbonhidrattan uzak durmalıdır. Kırmızı et, beyaz et, yumurta, süt ve yoğurt bol miktarda tüketilmelidir. 

•    3 Günde 3 Kilo Verdiren Protein Diyeti

Ender saraç diyeti olarak bilinen protein 3 günde 3 kilo verdiren diyet olarak anılır. Bu diyet 5 saat aralıkla beslenmeyi öngörürü. Bu diyet kişiyi çok susatır. Bu yüzden bu diyeti yapan kişiler günde en az 3 litre su içmelidir. 

1.GÜN SABAH: 1 bardak alkali su,  3 çorba kaşığı yulaf ezmesi, omlet ve şekersiz çay
1.GÜN ÖĞLEN: 4 köfte (yağsız kıymadan yapılmış) ve yeşil salata
1.GÜN AKŞAM: 1 kap çorba ve yeşil salata

2.GÜN SABAH: 1 bardak alkali su, 1 haşlanmış yumurta, lor peynir, salata, şekersiz çay
2.GÜN ÖĞLEN: 1 porsiyon ızgara balık ve salata
2.GÜN AKŞAM: 1 kap mercimek çorbası ve salata

3.GÜN SABAH: 1 bardak alkali su, 3 yumurta, 1 kaşık lor peynir, şekersiz çay
3.GÜN ÖĞLEN: ızgara tavuk göğsü ve yeşil salata
3.GÜN AKŞAM: 1 kap yoğurt ve keten tohumu 

•    Protein diyeti yapmak zararlı mı?

Protein diyeti düşük karbonhidrat ve yüksek protein içerdiğinden bünyeyi olumsuz etkileyebilir. Bu diyet riskli bir diyettir. Böbrek dokusundan süzülen fazla protein böbrek rahatsızlığına neden olur. Bu diyet kanın kolesterol değerini yükseltir. Kanın kolesterol seviyesinin yükselmesi kalp hastalıklarına neden olur. Posası az olan gıda tüketimi kabızlığa neden olur. Aşırı protein tüketimi sonucu vücutta keton miktarı artar. Bu durum ağız kokusuna neden olur. Kişi bu diyette şeker tüketimini azalttığı için kendini yorgun ve halsiz hisseder. Bu diyet öncesi mutlaka doktordan onay almalısınız. Doktor onayı olmadan bu diyete başlamayın. 

•    Protein Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Protein diyeti birçok açıdan vücuda katkı sağlar. Bu diyeti yapan kişi doygunluk hissine kavuşup metabolizması çok hızlı çalışır. Birikmiş yağları kısa sürede yakılır. Bu diyetle birlikte kişinin kas gelişimi hızlanır. Cildinde oluşan yaralar daha hızlı kapanır. Kişinin saçları daha hızlı büyümeye başlar. Bozulan dokuları bu diyetle tamir edilir. Et, süt, ve yumurta tüketerek hızlı kilo verebilirsiniz. Proteinler vücutta bakım ve onarım görevi yaparlar. Bu diyeti yapanların kemikleri güçlenir, kas kütleleri artar. 

Bu tarz diyet programlarında en önemli husus mutlaka bir doktor gözetiminde buna başlanmasıdır. Doktorunuzdan bilgi almadan diyete başlamayınız.

Kaynak: Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir