Gündem

Belediyelerde Çıkarılan İşçiler İçin Hak İş Sendikası Açlık Grevine Çıkacak

Hatırlanacağı üzere seçimlerinde ardından yerel yönetimler değişmişti. Özellikle parti değişimi yaşanan belediyelerde bazı sendikalara bağlı işçiler toplu halde işten çıkarılmıştı. 

Bu kapsamda Hak İş Sendikasına bağlı işçilerin işten çıkarılmaları konusu sık sık gündemde yer almıştı. Mahmut Arslan konuya dair yeni açıklamalarda bulunarak bu konuya ilişkin alınan kararı kamuoyu ile paylaştı.

HAK İŞ SENDİKASI AÇLIK GREVİ YAPACAK

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında işten çıkarılan belediye personellerine değinen Mahmut Arslan bu konuda işçilerin bayrama buruk girdiğini söyledi. Bu konuda CHP’li ve HDP’li belediyeleri işaret eden Mahmut Arslan CHP yöneticilerine seslendiklerini, adalet yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ancak seslerini duyuramadıklarını ifade etti. 

CHP’li yöneticilere Kurban Bayramı sonuna kadar süre veriyoruz. İşten atılan üyelerimizin işlerine başlatılmalarını istiyoruz. Bu talebimize olumlu yanıt verilmezse, Bolu Belediyesi önünde açlık grevi başlatacağız. Biz, işimizi ve ekmeğimizi istiyoruz. İşini kaybeden üyelerimiz işlerine dönünceye kadar bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz, hakkımızı ve hukukumuzu koruyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yazılı açıklamasının sonunda vatandaşların kurban bayramını kutladı.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir