Kamu Haberleri

110 Bin Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personelin Kadro ve Özlük Hakları Talebi

Devlet kurumlarında kadrolu memur, sözleşmeli personel ve kamu işçisi sınıflarının yanında Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nda da personeller bulunuyor. 

Yaklaşık 110 bin personelin bulunduğü Yardımcı Hizmetler Sınıfında ise çok önemli mağduriyetler söz konusu. Bu mağduriyetlerin başında da görev tanımlaması geliyor. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nda bulunan personeller ayrıca sözleşmeli ve kadrolu personellere göre çok önemli özlük hakkı kaybı yaşıyorlar.

YHS PERSONELLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK Mİ?

Yardımcı Hizmet Sınıfında görevli personeller seslerini duyurmak adına sosyal medya etkinlikleri düzenliyorlar. Aralarında çok sayıda üniversite mezunu personellerin bulunduğu YHS personelleri düşük maaş, tayin hakkı, görev tanımının olmaması ve diğer hakların çoğundan mahrum durumdalar. 

Bu konulardan acil düzenleme talep eden YHS personelleri için zaman zaman kanun teklifleri ile soru önergeleri verilmiş olsa da konuya dair somut bir gelişme yaşanmadı. 

Yardımcı Hizmetler Personelleri için yakın zamanda ki son umut ise Toplu Sözleşme Görüşmeleri. Memur Sen ile Hükümet arasında devam eden görüşmeler kapsamında konunun ele alınması bekleyen YHS personelleri Ağustos ayı sonunda bu sorunun çözülmesini talep ediyorlar. 

Kamuilanlari.com – ÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir