Ekonomi

Kurban Bayramından Sonra Kırmızı Ete Yüzde 20 Zam Geliyor

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan yapmış olduğu bir açıklama ile kırmızı et fiyatlarında dair değerlendirmelerde bulundu. Şuan kurban bayramı döneminde olunduğunu hatırlatan ETBİR Başkanı Ahmet Yücesan bayramdan sonraki süreç için zam açıklamasında bulundu. 

KIRMIZI ET FİYATLARINA YÜZDE 20 ZAM GELİYOR

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan kırmızı et fiyatlarına ilişkin yapmış olduğu konuşmasında kırmızı et üreticisinin maliyetinin yüzde 30 35 oranında arttığını ifade etti. Bu maliyet artışına karşın et fiyatlarında yüzde 10 zam olduğunu ifade eden ETBİR Başkanı Yücesan üreticilerin kayıplarının yüzde 20 olduğunu söyledi. 

”Yüzde 20’lik bir kaybımız varken sütteki zam yüzde 30’u, beyaz etteki zam yüzde 37’yi buldu. Bu yüzden Kurban Bayramı’ndan 1 ya da 1.5 ay sonra kırmızı ete yüzde 20’lik bir zam gelebilir. Piyasa bu oranı kaldırmazsa da fiyatlar en az yüzde 5-10 artacaktır”

Cumhuriyet’ten Gamze Bal’ın haberinde yer verdiği açıklamalarda; Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan ayrıca üretim ve tüketimin de azaldığını ifade etti. 2019 yılı için yaptığı değerlendirmesinde yıl sonuna kadar bu durumunda değişmeyeceği öngörüldü.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir