Gündem

Bayram Tatili Dönüşünde Sürücülere Trafik Kuralları Uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı bir açıklamada bulunarak bayram dönüşünde sürücülere dikkatli olma çağrısında bulundu.

Açıklamasında bayram tatili sürecinde meydana gelen trafik kazalarında 45 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Palandöken bayramı kederli geçirmemek adına vatandaşların dönüş yolunda tedbiri elden bırakmaması gerektiğini söyledi. 

BAYRAM DÖNÜŞÜ İÇİN SÜRÜCÜLERE UYARI

TESK Genel Başkanı Palandöken konuşmasında 2018 yılı Kurban Bayramı’nda meydana gelen trafik kazalarını hatırlattı.  2018 yılında tatilin 9 gün olduğunu hatırlatan Palandöken o süre boyunca yurt genelinde, 192 kaza medyana geldiğini ve 147 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Aynı yıl trafik kazalarında 702 kişinin yaralandığını ifade eden Bendevi Palandöken 2019 yılında hayatını kaybeden vatandaşların sayısını 45, yaralananların sayısını da 370 olarak açıkladı. 

“Emniyet kemeri takmak, hız limitleri ve trafik ışıklarına uymak, kavşak noktalarına dikkat etmek gibi kurallar önemsendiğinde ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilanço ortaya çıkmayacak. Güzel anılarla geçirdiğimiz bir bayramı üzüntü ve kederle hastanelerde geçirmemek için vatandaşlarımız bayram dönüşlerinde tedbiri elden bırakmamalı.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir